Elkészülhet a Legacy of Kain remake, miután meglepte a Crystal Dynamicsot a kérdőív eredménye

Elkészülhet a Legacy of Kain remake, miután meglepte a Crystal Dynamicsot a kérdőív eredménye

Rajongók tízezrei várják tűkön ülve a játékot.

Sokan talán nem emlékeznek a Legacy of Kainra, pedig az 1996. novemberében kiadott vámpíros játék rövid idő alatt nagyon sok rajongót szerzett magának. Az azóta eltelt több évtized alatt sem felejtették el, még ha meg is kopott egyesek emléke az alkotást illetően. A kedvelt szoftvert azóta sajnálatos módon a Square Enix már eltávolította Steamről és GOG-ról, de most rendkívül jó hírek láttak napvilágot, miután a Tomb Raider fejlesztője, a Crystal Dynamics reagált a múlt hónapban közzétett kérdőív eredményére. Állításuk szerint hallják a rajongók hangját, már csak azért is mert elképesztően sokan kitöltötték a felmérést.

Októberben a videójáték-fejlesztő kirakott a közösségi médiában egy kérdőivet, amelyben azt kérdezte meg a játékosoktól, hogy milyen funkciókat és ötleteket szeretnének látni a Legacy of Kainbe, ha egy napon a klasszikus akció-kalandjáték mégis visszatérne. A cég vezérigazgatója, Phil Rogers a közelmúltban az Embracer anyavállalattal közösen lefolytatott gyűlésen felvázolta a vezetésnek a hatalmas érdeklődést a rajongók részéről, illetve a Legacy of Kain jövőbeni újraélesztésének lehetőségét.

„Korábban azt tapasztaltuk, hogy a felméréseinket általában 1000 és 3000 ember tölti ki. De amikor a Legacy of Kainról kérdeztük a játékosokat, több mint 100 000 választ kaptunk. 73 000 játékos a lehető legaprólékosabban töltötte ki, és ha te is közéjük tartozol, nagyon köszönjük, és nagyra értékeljük, hogy időt szántál ránk, hisz a felmérés meglehetősen kiterjedt volt. Láttuk, hogy a felmérésünk hírét közösségi és sajtóplatformok is megosztották, mi pedig úgy éreztük, hogy ez egy nagyszerű módja a legendás játéksorozat szenvedélyes rajongói közösség újjáélesztésének. Biztos lehet benne mindenki, hogy tisztán halljuk a rajongókat, és továbbra is tájékoztatást nyújtunk majd a Legacy of Kain jövőbeni lehetőségeiről.”

2022-ben rajongóknak köszönhetően egy HD mod is készült az eredeti Legacy of Kainhez, ami szintén egész nagy sikert aratott. Remélhetőleg a Crystal Dynamics is meglátja a lehetőséget a régi játékban, mert egy kiváló remaket biztosan nagyon szívesen kipróbálnának a régi rajongók és persze ezzel új rajongókat is szerezhetnének maguknak. Legutóbb a széria 2013-ban bővült, de akkor a multira kihegyezett Nosgoth nem nyerte el a közösség tetszését, hisz megjelenése után három évvel leállították a szervereit.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!