HUNESZ - ESTB 2022: Fókuszban az üzlet, a fenntartható fejlődés és az új technológiák

HUNESZ - ESTB 2022: Fókuszban az üzlet, a fenntartható fejlődés és az új technológiák

Izgalmas előadásokból, érdekes beszélgetésekből ezúttal sem volt hiány a HUNESZ ESTB 2022-es konferenciáján.

A Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) második alkalommal szervezte meg az E-sport Tudásbázis (ESTB) Konferenciát, amely kifejezetten szakmai oldalról közelíti meg a magyar e-sport aktualitásait, amelyhez becsatornázza a legnépszerűbb nemzetközi trendeket. 2022-ben három nagyobb fókuszpont mentén követték egymást az előadások. A megszólalók érintették az e-sportban megtalálható üzleti lehetőségeket, keresték a választ a fenntartható fejlődésre, valamint kitekintették új technológiai megoldásokra.

HUNESZ - ESTB 2.0 2022

Az első nagyobb blokkban a fenntartható szakmai fejlődés témakörében megismerhették a helyszíni és online nézők a HUNESZ szövetségi programjait, a szervezet együttműködéseit, az egyes szakágokat. Ezután rátértek a meghívottak az e-sport integrációjára, az utánpótlásképzésre és a csapatépítésre.

A Magyar E-sport Szövetség ünnepi közgyűlését abból az alkalomból tartottuk meg, hogy 2022-ben immár ötévesek lettünk. (...) Folyamatosan dolgozunk a szakági rendszer kiépítésén is: tavaly alakult meg a Szimulátorsport-, illetve a Digitális Sport-, míg az idei évben a Sportszimuláció-, valamint az E-gaming Akciójáték szakágunk és folyamatban van a Para-e-sport-, továbbá az E-gaming MOBA- és stratégiai játékok szakágunk létrehozása is”  hangsúlyozta Biró Balázs, a HUNESZ elnöke.

Biró Balázs

Az üzleti szekció első felében három nagyobb területre világítottak rá a szakemberek. A Magyar E-sport Válogatott működésének bemutatása után az e-sport közvetítések hátterét ismerhették meg részletesebben az érdeklődők. A blokkot az új technológiai megoldások zárták, mint az NFT-k és az MI alapú fejlesztések.

„Az üzleti lehetőségek, amelyeket az e-sport kínál itthon még szinte teljesen ismeretlenek, kiaknázatlanok. A konferencia kapcsolódási lehetőséget adott azon érdekeltek között, akiknek szerepe van ebben. Sajnos hazai üzleti sajtó még nem látta meg a e-sportban rejlő bizniszt, remélem, hogy ez hamarosan megváltozik és egyre több gazdasági újságíróval találkozhatok az e-sport rendezvényeken!”  árulta el Trapp Henci, az Esport1 Digitális Tartalom Üzletágvezetője.

Trapp Henci és Katona Patrik

A konferencia zárásaként rávilágítottak a licensz szabályok miatti kihívásokra, majd összegezték a hazai érintettségű versenyeredményeket. A Szerencsejáték Zrt. és a K&H képviselői, avagy Bánhegyi Zsófia (Marketing és kommunikációs igazgató - Szerencsejáték Zrt.) és Horváth Magyary Voljč Nóra (kommunikációs ügyvezető igazgató - K&H Csoport) a magyar e-sport szponzorációs lehetőségeiről prezentált a népes hallgatóságnak. 

„A Magyar E-sport Szövetség szakágai és szakmai bizottságai törekednek arra, hogy állandó kommunikációval biztosítsák az iparági edukációt, annak minden területét illetően. A szövetség oktatási bizottsága által életre hívott E-sport Tudásbázis Konferencia kiváló alkalmat biztosít az alapvető információk mellett az újdonságok, fejlesztések, fejlődések bemutatására is. Nagyszerű volt találkozni az e-sport iparági érintettekkel, a kerekasztal beszélgetéseken túl is számos szakmai és baráti beszélgetést tudtunk lefolytatni. Mindig jó találkozni azokkal, akik velünk együtt dolgoznak azon, hogy az e-sport Magyarországon is méltó helyen legyen, és az üzleti érdekeltek is felfedezzék a benne rejlő lehetőségeket” - világított rá B. Szabó Edina, a HUNESZ Oktatási Bizottságának elnöke.

B. Szabó Edina

A konferencia utolsó órájában előkerült a nemzetközi vizekre evező VAJÁK (Videójátékos Kompetencia Mérés), a szakemberek képzése és az e-sporton belüli edukáció, valamint kommunikáció. Összességében a rendezvényt többszázan követték élőben a helyszínen és a online streamen, így mindenképpen le lehet szögezni, hogy sikeres volt minden tekintetben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Képek forrása: HUNESZ

Kövess Minket!



Te voltál tagja valaha e-sportcsapatnak?

Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.