Hirdetés

Kritika: Plágium ide vagy oda, nagyon szeretik az 1899 című sorozatot

Elsőre nem lesz könnyen fogyasztható, de ahogyan telnek múlnak a résznek, annál jobban képes beszippantani a nézőt az új sorozat.

Hirdetés

A Netflix az utóbbi időben igyekszik gondoskodni arról, hogy erősen megossza a felhasználóbázisát. Egyrészt még mindig képesek tető alá hozni izgalmas és érdekes alkotásokat, legyen szó filmekről vagy sorozatokról, másrészt olyan intézkedésekkel is előállnak, ami nem feltétlenül felhasználóbarát.

Az új csomag és az általa bevezetett reklámok miatt nem lesz népszerűbb a streamingplatform az biztos. Az olyan sorozatok viszont, mint a Stranger Things vagy a Dark, pont az ellenkezőjét érik el, megkedvelik az emberek a szolgáltatatót. Baran bo Odar és Jantje Friese, a Sötétség alkotói viszont most előálltak egy újdonsággal, ami szintén sok rajongót szerzett magának néhány nap alatt, pedig csak november 17-étől várt elérhetővé az Netflix kínálatában. Röviden és tömören a történet szerint arról van szó, hogy egy hajó, többnemzetiségű legénységgel a fedélzetén, útra kel Londonból New Yorkba, azonban az út során a rég eltűnt bárka, a Prometheus vészjelzéseire lesznek figyelmesek. A legénység nem hagyja figyelmen kívül és felkeresi a jel forrását, a rejtélyes események pedig ekkor veszik kezdetét.

Az alapkoncepció tehát eléggé érdekesnek tűnik, bár gyorsan kiderült az is, hogy elvileg nem saját kútfőből származik az ötlet. Egy brazil képregény-alkotó plágiummal vádolja ugyanis a Netflixet és Twitteren több olyan dologról is beszámolt, miszerint van alapja a vádaskodásának. Mindenesetre ez még talán nem von le a sorozat értékéből, hiszen a vélemények alapján izgalmas és eseménydús első évadról van szó. De hogy pontosan mit is kell tudni az 1899-ről és, hogy valóban szórakoztató alkotás lett-e? Ezekre a kérdésekre a PC Guru kritikájából választ kaptok:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Nézd meg legújabb videónkat

Kövess Minket!Hirdetés

Esport1 Youtube: Iratkozz fel!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közvetítések

Hirdetés