Olyan rossz a Pokemon Scarlet & Violet, hogy a játékosok visszakérik a pénzüket

Olyan rossz a Pokemon Scarlet & Violet, hogy a játékosok visszakérik a pénzüket

A közösség elégedetlen, a Nintendo is belátta a hibákat.

A Pokemon Scarlet & Violet megjelenése (november 18-án) enyhén szólva is ellentmondásosra sikerült. A múlt pénteken érkező játékokat nagyon várta a közösség, ám elég nagy csalódást okoztak elsősorban technikai oldalról, mert nagyon sok bugot fedezhettek fel benne a játékosok. A bug-type pokémonoknak valószínűleg jobban örültek volna, azok nem lehetetlenítik el legalább a játékot. A helyzet pedig odáig fajult, hogy sokan visszakérik a pénzüket. 

Emellett a hangokkal is vannak problémák, a shiny pokemonok színvak módban alig láthatóak, így sokan a hangokra támaszkodtak, ami most nem áll rendelkezésükre. Emiatt összességében nem túl jó a játékélmény, a játékosok pedig bosszankodnak. A Nintendo is lépett és visszatérítést kínál a két játékra, így ha neked sem tetszik a játék, most visszakaphatod a ráfordított összeget. Ehhez mit kell tenned?

Az egyik legnagyobb közösségi fórumon egy "sellouthipster" nevű felhasználó elárulta, hogy a Nintendo visszatérítést ad a játékokra. Azt is elmesélte, hogyan sikerült elérnie, hogy a japán óriáscég visszaadja a pénzét. „Most kaptam jóváhagyást az eShop visszatérítésre a Pokemon Scarlet előrendelésemre. Ha neked sem tetszik a játék, arra kérlek, hogy te is tedd meg." Ehhez az szükséges, hogy felvedd a kapcsolatot a Nintendo weboldalán az ügyfélszolgálattal. A felhasználó az alábbi üzenetet írta meg:

„Üdvözlöm! Tegnap este megvettem a Pokemon Scarletet, és játszottam vele egy-két órát, de sajnos a játék hihetetlenül rosszul fut. Általában nem szoktam ilyet tenni, de őszintén szólva, ezúttal nagyon örülnék a visszatérítésnek, mivel nem tudom elképzelni, hogy a jelenlegi állapotában élvezni fogom a játékot. Lehetséges lenne, hogy visszakapjam a pénzem?"

Miután megadták az ügyfélszolgálatnak a Nintendo-fiókjukra és a Switch-modellre vonatkozó információkat, a pénzüket akkor küldték vissza, amikor a játékot törölték a konzolról, a felhasználók pedig arról számoltak be, hogy ez náluk is működött.

A Pokemon Scarlet és Violet azonban nem az első olyan játék a közelmúltban, amely a visszatérítések tömeges kérelmét vonta maga után. A leghíresebb képviselő mindenképpen a Cyberpunk 2077 volt, amely olyan állapotban jelent meg, hogy a Sony végül kénytelen volt levenni a játékot a PlayStation Store-ból. Azonban pont a Cyberpunk példájából kiindulva lehet érdemes kicsit kivárni. Ugyanis a CD Projekt RED programjához is rengeteg frissítés érkezett, aminek következtében már messze nem olyan vészes a helyzet. Persze lehet, ez a Pokemon-játékok esetében nem történik meg, vagy nem ilyen sikeresen.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te is tapasztaltál hibákat?