LoL: Letöltendő börtönbüntetésre ítélték a világbajnokot

A LoL-ban egyelőre még megtaláljátok a világbajnoki hőskinézetét.

4 év és 2 hónap. Ennyit kell büntetésvégrehajtási intézetben töltenie Kurtis "Toyz" Launak, ugyanis jogerősen elítélte őt a tajvani bíróság drogkereskedelemért. A Taipei Assassins középső ösvényese 2012-ben emelhette magasba a világbajnoki trófeát, miután a második Worlds fináléjában 3-1-re diadalmaskodott a meglepetéscsapat az Azubu Frost ellen.

Már júniusban bebizonyosodott a játékos bűnössége

2022 júniusában került ki az internetre az az ítélet, amelyben megállapították, hogy Toyz tényleg marihuánával üzletelt, ami elég súlyos bűncselekménynek számít az ázsiai szigetországban. A 29 éves VB-győztesnél összesen több mint 200 "füves" cigarettát találtak, amelyet az internet segítségével juttatott el a fogyasztókhoz. Mivel Tajvanban második osztályba sorolják a marihuánát, ezért akár 10 év letöltendő börtönbüntetés is járhat annak, aki valamilyen módon kapcsolatba hozható a kábítószerrel. Toyz ügyvédje próbált hatni a bíróságra úgy, hogy kiemelte védence származását. Azzal érvelt, hogy mivel a világbajnok hongkongi, ezért nem volt tisztában a tajvani jogszabályokkal, amelyek a kábítószerekre vonatkoznak. Ez nem igazán hatotta meg az igazságszolgáltatás szereplőit, simán kiszabták a letöltendőt az ex-profira. 

Érdekesség, hogy Toyz szülőhazájában hasonlóan komolyan büntetik a marihuána birtoklását (maximum 3 év letöltendő szabadságvesztés), valamint annak forgalmazását (maximum 15 év letöltendő szabadságvesztés). Egyelőre azt nem tudni, hogy a TPA Orianna hőskinézetnek mi lesz a sorsa, a Rioton múlik, hogy kiveszik-e a játékból a világbajnoki győzelmet ünneplő egyedi kozmetikai tartalmat.

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked megvan a TPA Orianna hőskinézet?

Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.