Egy kutatás során kiderítették melyek a legidegesítőbb videójátékok

Egy kutatás során kiderítették melyek a legidegesítőbb videójátékok

A tudomány segítségével ismét egy fontos kérdésre kaptunk választ.

A virtuális világban az teljesen egyértelmű, hogy sokan képesek hamar paprikás hangulatba kerülni, legyen szó single vagy multiplayer játékokról. Utóbbi esetében azért nagyban hozzájárulhat az online közösség összetétele is ehhez, az ellenfél vagy a csapattársak beszólásai, okoskodása sok esetben csak olaj lehet a tűzre egy-egy rosszabb mérkőzés esetén. Mindenesetre most úgy tűnik megfejtették a tudósok azt is, hogy ezeken túlmenően mely címek tudják a legjobban felhergelni a játékosokat. Korábban egyébként arra is fény derült, hogy mely horrorjátékok a legfélelmetesebbek, amit egy érdekes kísérlettel támasztottak alá.

Az amerikai BonusFinder kutatócsapat is felfigyelt az akkori felmérésre, és talán emiatt is határozták el, hogy készítenek egy sajátot. Azonban ők tényleg arra voltak kíváncsiak, hogy mely alkotások miatt kerülünk idegállapotba – ez az állapot pedig létezik, ahogyan azt egy korábbi népszerű talkshowban is hallottuk már.

A kísérlet alapvetően egyszerű volt, az viszont kérdéses, hogy mennyire jelenthet ez viszonyítási alapot, mivel mindösszesen 14 alany állt a rendelkezésükre. A páciensekre felhelyeztek egy szívmonitort, amit 30 percig kellett viselniük egy-egy játék kipróbálása közben. A felhozatalban 16 játék kapott helyett, és olyan címeket érdemes itt elképzelni, mint az UNO!, Skyrim, Fall Guy stb. A győztest az alapján választották ki, amelyik a legnagyobb mértékben emelte a játékosok pulzusát a 30 perces etapok alatt.

Az első helyen a Mario Kart végzett, itt a kísérleti alanyoknál 32,81%-os pulzusnövekedést mértek, de nem sokkal maradt el tőle a FIFA-sorozat, illetve a Call of Duty sem. Az első ötbe befért még a Dark Souls és a Fortnite is.

A tanulmányozás során azt is lemérték, hogy melyik játék volt az, amelyik a legnagyobb egyszeri pulzusszám-növekedést eredményezte. Ezen a listán már a Dark Souls vitte el a prímet a Fall Guys és a Mario Kart előtt. A Dark Souls esetében a Darkeater Midir nevű boss elleni küzdelem az egyik alany szívverését 98,44%-kal emelte meg.

Érdekességként a BonusFinder megosztotta azt is, hogy mivel érdemes játszani, ha megnyugtató élményre vágyik valaki: az Animal Crossing, a The Sims és a The Elder Scrolls V: Skyrim például 5%-kal csökkentették a játékosoknál mért BPM-értéket.

Te melyik játékon idegesíted fel magad a legjobban vagy melyik nyugtat meg igazán? Írd meg nekünk kommentben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!