Mindenki megnyugodhat, kellően egyedi lesz a Fallout TV-sorozat

Mindenki megnyugodhat, kellően egyedi lesz a Fallout TV-sorozat

A világ ugyanaz lesz, de egy teljesen új történetet kapnak a rajongók.

Lázba hozta a rajongókat az Amazon bejelentése, miszerint sorozatot készítenek a Fallout franchiseból. Egy podcastban Todd Andrew Howard, amerikai videojáték-tervező, rendező és producer, válaszolt egy olyan kérdésre is, ami szintén foglalkoztatja a közösséget: vajon a közelgő Fallout sorozat a széria valamelyik epizódjának történet dolgozza majd fel?

Howard azt mondta, hogy nem kell tartania senkinek ettől, ugyanis nincs tervben egyik résznek a sztorija sem, tehát egy teljesen új cselekményt akarnak majd elmesélni.

„Nem az egyik játék történetének újra elmesélése lesz látható. Gyakorlatilag a térkép egyik területén játszódik majd a széria és egy olyan sztorit mesélünk el, ami abszolút beleillik az általunk felépített világba. Nem sért meg semmilyen szabályt, hivatkozunk majd bizonyos dolgokra a játékokkal kapcsolatban, de nem a már átélt történetet mutatjuk be újra. Ugyanaz a világ, de egyedi cselekménnyel.”

Végre tehát ez megerősítést nyert, de azért ez nem teljesen hatott meglepetésként. Nemrég például az is kiderült, hogy a Fallout TV-sorozatban megjelenik majd a Vault 33 is, amelyet még egyik Fallout játékban sem használtak fel.

Howard az interjúban arról is regélt, hogy a Fallout 3 sikerét követően számos filmproducerrel és vezetővel találkozott, akik mindenáron egy Fallout-filmet akartak létrehozni. De eleddig senkinek sem sikerült meggyőznie az ötletével, hogy a Fallout világát egy kétórás alkotásba sűrítsék, és az sem igazán tetszett neki, hogy a Fallout 3 történetét szeretnék újra elmesélni egy mozifilmben. Ahogy azonban a televíziós stúdiók elkezdtek nagyobb költségvetésű műsorokat készíteni, Howard ismét tárgyalóasztalhoz ült egyes producerekkel, köztük Jonathan Nolannal. A megbeszélések ekkor már olyan jól sikerültek, hogy végül Nolan lett a Fallout TV-show executive producere és rendezője is egyben.

Howardot megdöbbentette a Nolan féle csapat munkamorálja, tehát nem véletlenül választotta őket:

„Elképesztő módon odafigyelnek a részletekre, [ők] szinte megszállottak. Megszállottan figyelik azt, hogy mi kerül a képernyőre, de a történetmesélésben is jeleskednek, egyszerűen az egész fantasztikus, amit alkotnak.”

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!