Stallone első sorozata olyan rekordot ment, hogy berendelték a 2. évadát

A maffiasztori első szezonját imádták a nézők a Paramount+ csatornán, nem csoda tehát, ha folytatást kap, pedig épp csak elstartolt az első szezonja.

Jó az öreg a háznál, szokták volt mondani. Sylvester Stallone már 76 éves, mégis úgy tűnik, rendíthetetlen a színészettel kapcsolatban, hiszen olyan tempóval és kitartással dolgozik – bekerült a Mortal Kombatba is, de szuperhős filmben is láthattuk idén –, mint fiatal kollégái. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a mozifilmek forgatása mellett elvállalta élete első nagyobb tévésorozatának is a főszerepét. Ő játssza ugyanis a Tulsa King régivágású gengszterét, Dwight “The General” Manfredit. 25 évnyi börtönbüntetést követően tér vissza a volt maffiózó, hogy újrakezdje karrierjét a bűn útján, de minden eddiginél elszántabb és kegyetlenebb formában teszi mindezt. A család azonban Oklahomába száműzi, így nincs más lehetősége, mint ott felépíteni a birodalmát. A sorozat több dicséretet is kapott a maffiózó műfaj egyedi bemutatásáért, Stallonét pedig a főszerep megformálásáért méltatták. Bár az elmúlt 4 évtizedben hébe-hóba szerepelt egy-egy sorozatban, de ezek általában egy, maximum két epizód erejéig jelentettek neki elfoglaltságot, és akkor is mindössze kisebb mellékszerepeket kapott. Benne volt például 2005-ben szerelőként két epizódban is a Las Vegasban vagy egy részben feltűnt Kojak című híres szériában is, mint Rick Daly nyomozó. Kimondható tehát, hogy élete első igazán nagy és saját sorozata rögtön bombasiker lett. Metacriticen egyébként 65 pontot kapott a kritikusoktól, míg a felhasználók 6.7 pontra értékelték átlagban.

A számok viszont nem hazudnak, Sylvester Stallone tényleg nagyot alkotott. Az akciósztár nevével fémjelzett Tulsa Kingből még csak mindössze három epizódot vetítettek le, de már ez is elég volt hozzá, hogy a nézettsége az egekbe szökjön. Az új széria premierje november 13-án volt esedékes a Paramount+-on. A Tulsa King az első vetítési napon 3,7 millió néző ültetett a képernyők elé, ami ebben az esztendőben abszolút a legmagasabb a Paramountnál. Ezen a napon regisztráltak egyébként eddig a legtöbben a streamingplatformra.

„A Tulsa King lett a 2022-es év első számú új sorozata, megelőzve az összes többi tartalmunkat, beleértve a Trónok harca folytatását, a House of the Dragon-t, amelynek előzetese egyébként Paramount Network-ön, valamint a Paramount+-on is rekordokat döntött. Mindenesetre az előbbi alkotás sikere arra ösztönzött minket, hogy zöld utat adjunk a második szezonjának is.” – mondta Chris McCarthy, a Paramount Media Networks és az MTV Entertainment Studios elnök-vezérigazgatója.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!