LoL: Troll picknek tűnhet a Miss Fortune támogató, pedig nem az

LoL: Troll picknek tűnhet a Miss Fortune támogató, pedig nem az

Az egyik legnépszerűbb ADC-ben több van, mint amennyit elsőre gondolnál.

A 2023-as League of Legends előszezonja arról szól, hogy minél több időt töltsenek az idézők próbálgatással. Ki kell tapasztalni a változtatásokat, legyen szó a megújult dzsungelezésről, a Vegytech sárkányról és a sosem látott mitikus tárgyakról. Vannak azonban olyan hősök, amelyeket egyáltalán nem érdekli, hogy milyen módosítások érkeztek a 12.22-es LoL-frissítésben, ugyanis már évek óta ugyanazt a játékstílust képviselik. Ebbe a körbe tartozik Miss Fortune is, aki a 2016-os Worlds elődöntőjében (SKT vs ROX) robbant be a metába igazán. Azóta néha-néha feltűnik supportként a bilgewateri kalóz, de igazán nagy népszerűségnek sosem örvendett. Pedig van erő a hősben, csak megfelelő kompozícióba kell kiválasztani.

Mikor érdemes választani Miss Fortune támogatót?

Két fontos feltételnek kell teljesülnie, hogy ne kerülj váratlanul nehéz helyzetbe, miközben MF-fel szaladgálsz fel-alá a Szurdokban.

  • Ne rendelkezzen nagyon erős engage-dzsel az ellenfél alsó ösvényes duója (Nautilus, Blitzcrank, Rakan, Leona stb.)
  • Ne legyen egy brutális assassin az ellenfél csapatában, amelyik egyetlen másodperc alatt kivégez (pl.: Rengar, Kayn, Kha'Zix)

Ha ezt a két szabályt betartod, akkor máris kényelmes körülmények között vághatsz bele a meccsbe.

Mit válassz és építs Miss Fortune-re?

A rúnák és a tárgyak tekintetében nem kell semmi meglepőre számítani. Mivel a piszkálódásra épül elsősorban a hős, ezért az Arcane Comet megkerülhetetlen keystone-nak számít. Emellé lehet hozni az extra manát, képességgyorsítást és sebzést biztosító egyéb rúnákat. Amikor az itemek között válogatsz, akkor az ajánlott vonalról nem kell letérned. Spellthief's Edge remek kezdőtárgy, mivel a Make it Rainnel (E) pillanatok alatt maximumra lehet fejleszteni. Mitikus itemből a Liandry's Anguisht válaszd, utána jöhet a Morellonomicon és a Rylai's Crystal Scepter, esetleg a Demonic Embrace.

Hogyan játssz Miss Fortune supportként?

Spameld az E-t, mintha nem lenne holnap. Rengeteget sebez már a korai szinteken, nagyon nehéz belőle kisétálni, mivel növelték az AP-arányos lassítását. A középső szakaszban az E+R kombóra építhetsz, miközben érdemes figyelni, hogy ne mozogj nagyon egyedül, mivel menekülési képességeid limitáltak. Ha ügyes a lábmunkád, akkor természetesen bevállalhatsz rizikósabb ösvényeket, de inkább mozogj együtt legalább egy társaddal.

Természetesen vannak alternatívák az MF support esetében is. Kipróbálhatod a Spectral Sickle, Umbral Glaves buildet is, így az ellenséges rálátás elvételével segítheted még inkább csapatod. Ebben az esetben az E-dre nem kell annyira támaszkodni, inkább egy-egy alaptámadás, valamint a Double Up (Q) okozza majd a sebzést a korai szakaszban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te játszottál már valaha Miss Fortune supportot ranked meccsen?