Mégis mi a fene lehet a gond a FIFA 23-mal?

Mégis mi a fene lehet a gond a FIFA 23-mal?

Rengeteg gond van a FIFA 23-mal, a visszajelzések nem túl pozitívak a címmel kapcsolatban.

A cím alapján valószínűleg sokan rávágtátok, hogy mi nem? A FIFA-közösségre is jellemző, hogy általában pesszimistán áll hozzá a programhoz. Van, amikor van ebben igazság, máskor nincs. Ennek ellenére abszolút érthető, ha valaki óriási csalódottságot érez a FIFA 23 kapcsán. Rengeteg újdonság volt belebegtetve a játék kapcsán, az EA célja volt, hogy ez legyen az eddigi legjobb FIFA-cím. Szerintem sokan értenek egyet azzal, hogy ez nem jött össze. A népszerű közösségi fórumokon és egyéb közösségi oldalakon, csoportokban is mindenfelé azt látni, hogy újabb és újabb hibákról, unalmas játékmenetről, gyenge tartalomról panaszkodnak a játékosok. Múlt héten írtunk arról, hogy a világbajnoki tartalom csalódást keltő volt. Egy felhasználó pontokba szedte, mi baja is van a jelenlegi epizóddal.

Azzal kezdi a mondandóját, hogy hiába érkezik rengeteg tartalom hétről hétre az Ultimate Teambe, hiába nincs szünet a promók között, valójában üres a kontent, szinte ugyanazokat a kártyákat kapjuk, mint korábban, alig van újdonság az elmúlt 2-3 évhez képest. Hiába a nagy mennyiség, a minőség nem az igazi. Majd ő is megemlíti, hogy többek között a World Cup-kontentre utalt. Amit már mások is megfogalmaztak, azt ő is megerősítette, az EA egyszerűen nem ösztönöz minket arra élő tartalmakkal, hogy jobban figyelemmel kövessük a sportvilág második legnagyobb eseményét. Mindezt teszi (illetve nem teszi) úgy, hogy kizárólagos licencekkel rendelkezik a torna felett. Továbbá az idei cím is tele van hibákkal, glitchekkel, bugokkal. Sokuk hetek óta megoldatlan.

Ilyenek a beállításokhoz kötődő hibák, hogy néhány játékos kopasz (például Nunez), a World Cup Herok közül néhány arca nem stimmel, a térkép véletlenszerűen eltűnik, stb. Emellett kifogásolja, hogy az EA nem kommunikál ezekről megfelelő mértékben. Ugyan van ilyen közösségi oldala a cégnek, de tény, hogy többségében a frissítésekről és a karbantartásokról számolnak ott be. Néha persze akadnak kivételek, tegnap is közéttették, hogy javítottak egy hibát a World Cup Swaps tokenekkel kapcsolatban.

Ő is hiányolja a MOTM és TOTW-lapokat, amelyek a vb eredményeit szorosan követik. A PTG ilyen, de ott is csak a teljes forduló vége után látható, hogy kik kaphatnak fejlesztéseket. Óriási hype vezette fel a vb-módot, hogy aztán kiderüljön, nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Mindezt súlyosbítják azok a kritikák, amik a játékmenetet érintik, sokan érzik úgy, hogy nem éri meg túl sokat játszani a játékkal már most december elején, ez pedig óriási probléma. Egy dologban bízhatunk. Ez pedig az, hogy jövőre már nem FIFA lesz a sorozat címe, az EA leválik a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségről. Voltak olyan hírek, miszerint a szövetség húzza vissza a fejlesztőket és az EA Sports FC mennyire jó lesz. Nem ártana új alapokra helyezni a játékot, és valamit tényleg villantani, de a licencek náluk lesznek jövőre is, a közösség nagy része ígyis-úgyis megveszi majd azt is, így az sem lenne meglepő, ha érdemi változás nem állna be azzal a résszel sem.

Neked mi a véleményed a FIFA 23-ról? Szerinted is ilyen rossz a helyzet vagy csak negatív a közösség?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te szereted a FIFA 23-at?