Xboxon is drágulnak a játékok, nem is kicsit

Xboxon is drágulnak a játékok, nem is kicsit

A Microsoft is beáll a sorba, miután több nagy kiadó is árat emelt.

A Microsoft 2023-ban megemeli a belső fejlesztésű Xbox-játékok árát, 59,99 dollárról 69,99 dollárra. Nem ők az elsők, akik erre a lépésre szánták el magukat, például a Ubisoft is úgy döntött, hogy a 70 dollár reálisabb ár az AAA címeikért. Az új, magasabb ár olyan játékokra vonatkozik majd, mint a Bethesda Game Studios Starfieldje, a Turn 10 Studios Forza Motorsportja és az Arkane Redfallja, amelyek mindegyike jövőre jelenik meg.

„Az ünnepek utánig visszatartottuk az áremeléseket, hogy a családok élvezhessék a játék ajándékát” – mondta a Microsoft szóvivője. „2023-tól kezdődően az új, next-genre épülő, teljes árú játékaink, köztük a Forza Motorsport, a Redfall és a Starfield, 69,99 dolláros áron fognak megjelenni minden platformon. Ez az ár tükrözi ezeknek a címeknek a tartalmát, méretét és technikai összetettségét. Mint minden, az Xbox csapataink által fejlesztett játék, ezek is elérhetőek lesznek a Game Pass-szal a megjelenésük napján.”

Phil Spencer, az Xbox első embere már októberben jelezte a közelgő áremelést: „Idáig tartottuk az árat a konzolunkon; a játékokon és az előfizetésünkön. Nem hiszem, hogy ezt örökké tudjuk majd csinálni. Úgy gondolom, hogy egy bizonyos ponton emelnünk kell majd bizonyos tételek árát, de az idei ünnepek előtt nagyon fontosnak tartottuk, hogy megtartsuk az eddigieket." A Microsoft megemelt árai összhangban lesznek a többi kiadó, köztük a Sony Interactive Entertainment, a Ubisoft és a Take-Two Interactive aktuális generációs áraival. Ezek a cégek olyan új játékokat árulnak 69,99 dolláros áron, mint a God of War Ragnarök, az Assassin's Creed Mirage, illetve az NBA 2K sorozat. Várhatóan még többen csatlakoznak majd hozzájuk, és a növekvő fejlesztési költségek és infláció miatt többet kell majd fizetnünk a játékokért. Ezek után még inkább érdemes tehát megválogatni mit veszünk le a digitális boltok polcairól.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!