Egy 100 ezer dolláros versenyen buktatta le magát a Warzone-csaló

Egy 100 ezer dolláros versenyen buktatta le magát a Warzone-csaló

Tanulság: csalás helyett inkább tanulj meg játszani, ha profi szeretnél lenni. 

Csalók mindig voltak, vannak és sajnos lesznek is. Ez egy borzalmas jelenség (amely a Warzone-t különösen sújtja), semmi valódi sikerélményt nem ad, amennyiben mégis úgy érezné az illető, az csak illúzió. Cserébe sok más játékos élményét vágja tönkre teljesen. Ahol azonban pénzszerzési lehetőség van, ott még inkább megvan a motiváció, hogy az esetlegesen jóval gyengébb szinten lévők illegális szoftverek segítségével tüntessék el a hátrányukat. Azt hiszem, nem kell különösebben megérvelnem ez miért elitélendő, minden egészséges értékrenddel szembemegy, és illegális eszközökkel pénzt szerezni még az összes törvénybe és szabályzatba is beleütközik. Sok esetben a közösség szúrja ki azt, hogy valaki tisztességtelenül jutott előnyhöz, máskor maga a csaló tesz egy szívességet és buktatja le magát. 

Most ez utóbbi történt a 100 ezer dollár összdíjazású Warzone World Classic eseményen is. Ez az egyik legnagyobb Warzone 2.0 verseny, amely sok érdeklődőt vonzott. Az egyik versenyző, a Törökországot képviselő Exoniz már előzetesen is gyanúsnak tűnt. Már a december 6-án kezdődő eseményt megelőzően néhány játékos a közösségi médiában videókat posztolt Exoniz játékáról, hogy felhívják a verseny szervezőinek figyelmét arra, hogy valami nem stimmel. A játékosnak végül engedélyezték a részvételt, azonban a verseny alatt megpróbálta megcáfolni az állításokat azzal, hogy a monitorját mutogatta a nézőknek a Twitchen. 

Sejthetitek a folytatást. A monitor mozgatásakor egy menü jelent meg a képernyő közepén. Persze azonnal megmagyarázta mi az, azt állította ez csak egy hiba, egy glitch, mert neki több monitorja van. Persze sokan azonnal rávilágítottak, hogy ez sokkal inkább hasonlít egy cheat menüre, mint a kijelző konfigurációjára. Miután a klip vírusként terjedt a Twitteren, a streamer leállította a Twitch-streamjét, és törölte a VOD-ot. Azóta azonban mind a Twitter-, mind a Twitch-fiókját eltávolították.

A gyanú gyorsan csapattársára, forpantheonnra terelődött, mivel a játékos kezdetben megvédte a csalással élő társát. Végül bocsánatot kért. „Megdöbbentem és azonnal letiltottam őt. Sajnálok mindent" – tweetelte. Elmondta, pályafutása csúcsán ő is sok alaptalan vádat kapott, ettől szerette volna megvédeni Exonizt, amíg ártatlannak vélte. Eleinte úgy gondolta, hogy ennyi ideje szem előtt levő játékosról már biztosan korábban kiderült volna, ha csal. A törököket ki is zárták természetesen, a nevük mellett csak vereségek olvashatóak, annak ellenére, hogy forpantheonn-nál mindent rendben találtak.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te találkoztál már csalókkal a Warzone 2.0-ban?