LoL: Itt a Riot véleménye az új dzsungelről

LoL: Itt a Riot véleménye az új dzsungelről

Folyamatosan figyelik a fejlesztők, hogy milyen hatásokat váltanak ki a metából az előszezon újításai.

Egy elég hosszú blogbejegyzést tett közzé a Riot Games, amelyben Phlox összegzi a fejlesztők álláspontját a 2023-as LoL-előszezonban érkezett, kifejezetten a dzsungelt érintő változtatásokkal kapcsolatban. A 12.22-es League of Legends-frissítéssel beköszöntött egy újabb fejezet a világ legnépszerűbb MOBA-jának történetében, amelyet finomhangoltak a 12.23-as patchcsel. De tényleg elégedett lehet a fejlesztőcsapat azzal, ahogyan belenyúltak a játékba? 

Riot véleménye az ellendzsungelezésről (counter jungling)

Egy Grandmaster idéző a 12.22-es változtatások után kemény kritikát fogalmazott meg, amelyben az akkori formájában haszontalan CJ-re is kitért. Phlox szerint nem annyira drasztikus a helyzet, azonban elismeri ő is azt, hogy nem lehet annyira hatékonyan kipucolni az ellenfél oldalán lévő táborokat. Így nem is éri meg igazán átmenni a térkép másik felére, kivéve akkor, ha tényleg óriási az erdészek közötti különbség. Nem kell attól tartani, hogy mindent elveszít a játékos, ha az ellenfél bemerészkedik az ő oldalára, ugyanis a Riot igyekezett enyhíteni a hátrányból fakadó frusztrációt különböző módszerekkel (pl.: hullajelöltek mechanika).

Riot véleménye az ideális tábortakarításról (clear optimizations)

A preseason előtt a tökéletes tábortakarítás és az átlagos szörnypusztítás közötti differencia gigantikus volt. A mostani változatban csökkent a két kategória közötti különbség, de még mindig megéri maximális odafigyeléssel püfölni a farkasokat, raptorokat és gólemeket. Itt kerül képbe a póráz (leash) módosítása, amely jelen formájában ismét teret enged azoknak az erdészeknek, akik szeretnek és tudnak a campek környékén játszani.

Ösvények (pathing)

A legnagyobb kihívást a sustain, avagy az életerő és mana/energia menedzselésének problémája jelentette a tervezés során. A Riot úgy véli, hogy ezt a nagyon érzékeny területet sikerült megfelelő módon átalakítani, de még további fejlesztésre szorul. A Krug, Gromp és Scuttle Crab módosításokkal elégedettek egyelőre, valamint örülnek annak, hogy még mindig sokat számít a stratégiai tervezés a jungle-ben. Remélik, hogy az idézők egyre jobban elmélyednek majd az erdészkedésben, így újabb és újabb fejlődési és fejlesztési lehetőségek nyílnak meg a LoL-osok és rioterek számára.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik hős most a jobb dzsungeles: Hecarim vagy Lillia?

League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.