Újabb PS-exkluzív játék érkezik PC-re

Újabb PS-exkluzív játék érkezik PC-re

Hamarosan a PC-tulajdonosok is belevethetik magukat a játékba.

A sok pletyka, bennfentes információ és szivárogtatás után megkaptuk a hivatalos bejelentést: a The Game Awardson egy trailer kíséretében a Sony elárulta, hogy hamarosan érkezik PC-re a Returnal! Ezzel véget érnek a hónapok óta tartó találgatások a finn Housemarque által fejlesztett program sorsáról.

A Returnal tavaly áprilisban jelent meg PS5-re, és a Housemarque stúdió legnagyobb és legambiciózusabb projektje volt, miután több évtizedig olyan 2D-s arcade stílusú lövöldékre koncentráltak, mint a Super Stardust HD és a Resogun. A játék megjelenését követően azonban a Housemarque-ot felvásárolta a Sony. A Returnal PC-s verziójának beállítási menüjét bemutató videó szeptemberben került ki az internetre és a japán cég hiába töröltette le azokat szinte azonnal szerzői jogokra hivatkozva, addigra már sok ember látókörébe került. Nem ez volt az első eset hasonló leakekről, május óta, vagyis több, mint fél éve tartottak ezek a pletykák. Tavaly pedig a Returnal PC-s portja szerepelt az Nvidia GeForce Now streaming szolgáltatásának bejelentetlen játékok listáján, ami szintén egy szivárogtatás során került nyilvánosságra.

Érdekesség, hogy onnan végül több dolog is megvalósult azóta: köztük a Grand Theft Auto Trilogy remasterek és a God of War PC-s változata. A listán említett másik Sony-játék, a Sackboy: Big Adventure PC-s változata szintén megjelent októberben. A PlayStation elnök-vezérigazgatója egy májusi üzleti tájékoztatón azt mondta, hogy a Sony arra számít, hogy 2025-re az éves megjelenések fele PC-n és mobilon lesz.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!