LoL: Sokan tank metára panaszkodnak, pedig ez messze nem az

A jövő heti frissítésben újabb erősítést kapnak a tankok.

A League of Legends 2023-as előszezonjában a tankok örülhettek igazán, ugyanis ez a karakterosztály három új mitikus tárgyat kapott. A Heartsteel, a Jak'Sho és a Radiant Virtue közül kettő abszolút betört a metába, azonban ez még nem jelenti azt, hogy minden a rengeteg HP-val és ellenállással rendelkező hősökről szól. Egyesek úgy érzik, hogy mindenhol bivalyerős Rammusok és Malhpite-ok nőnek ki a földből, ezzel szemben mások alig várják, hogy befusson a 12.23-as LoL-frissítés, benne a 7 tankos karakter buffjaival. A Riot Games mindenképpen utóbbi csoporttal ért egyet, sőt a statisztikák is azt bizonyítják, hogy jelenleg nincs tank meta.

Az igazi tank meta, avagy tekerd vissza az idő kerekét a 6. szezonig

2016 tavaszán állandóan olyan összeállítással találkozhattál a profi mérkőzéseken, ahol a CC-ben, HP-ban és szívósságban kiemelkedő bajnokok vándoroltak a felső ösvényre. Nautilus, Rammus, Malphite, Shen, Tahm Kench és Poppy. Csak néhány példa, amely tökéletesen bemutatja, mennyire frusztráló volt ebben a korszakban carryként létezni. Nem volt valódi eszköz a sebzésorientált karakterek kezében, hogy lebontsák ezeket a gigászokat. Végül aztán rájöttek az e-sportolók, hogy Graves, Gangplank és Gnar lehet a legjobb válasz a tankokra, a felismerés pillanatától ezeket a counterpickeket rotálta mindenki.

Mi a helyzet most?

A felső ösvényen jelenleg a legjobban teljesítő karakterek mindegyike a bruiser/carry kategóriába esik. Camille, Fiora, Aatrox, Darius és Mordekaiser rendelkezik a legjobb győzelmi aránnyal, amelyek közül csak utóbbi lóg ki kicsit a sorból, mivel akár tankos irányba is építhető. Az igazi tankok közül K'Sante a 49%-ot sem éri el győzelmi arányban, Shen bár súrolja az 52%-os winrate-et, alacsony népszerűsége miatt nem érdemes külön figyelmet szentelni neki. A csapat többi tagja (Sion, Ornn, Dr. Mundo, Cho'Gath) nagyon ritkán bukkan csak fel a Platina feletti rangsorolt mérkőzéseken, velük ezért nem igazán kell foglalkozni.

A 12.23-as patch jövő szerda hajnali élesítése után várhatóan kicsit több beleszólásuk lesz a metába a tankoknak, mivel a kiosztott erősítések mellett a Ravenous Hydra megkapja a neki járó gyengítést. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik most a legerősebb topon játszható klasszikus tank hős?