Egy dolog miatt nem zavarná a Steam atyaúristenét, ha a Microsoft kisajátítaná a CoD-ot

Egy dolog miatt nem zavarná a Steam atyaúristenét, ha a Microsoft kisajátítaná a CoD-ot

Gabe Newell elmondta mit gondol arról, hogy a Microsoft felvásárolná az Activision Blizzardot, ezzel pedig az egyik legnagyobb videójátékos cím is a birtokukba kerülne.

A vizsgálatok még tartanak és a Sony sem repes az örömtől, de bizony szép lassan halad előre a Microsoft féle felvásárlási üzlet, melynek részeként magába olvasztaná az Activision Blizzardot. Ezzel többek között a Call of Duty felett is ők rendelkeznének és pont emiatt tartanak egyes kereskedelmi bizottságok, illetve a nagy rivális stúdió, hogy exkluzív cím lesz az egyik legnépszerűbb videójátékból. Persze Phill Spencer, a Microsoft Gaming vezérigazgatója, többször hangoztatta már, hogy továbbra is azt szeretnék, ha a CoD elérhető maradna PlayStationön, de az ígéret ugye szép szó, ha betartják úgy jó. A másik érdekessége a dolognak, hogy Spencer azt is megosztotta a napokban, hogy hogy amennyiben az üzlet megvalósul, az elkövetkezendő 10 évben kiadják a Call of Duty játékokat a Nintendo platformokra is. Mint kiderült ez az ajánlat egyébként a Sony számára is áll, ezzel pedig garantálnák, hogy minden platformon hozzájuthatnának a rajongók a kedvenc lövöldéjükhöz.

Van azonban még egy nagy platform, amely szintén nem szeretne kimaradni ebből a megegyezésből. Viszont attól nem kell tartani, hogy a PC-sek nem fognak tudni a jövőben CoD-ozni. A kérdés már csak az, hogy melyik applikáción keresztül tudják elérni a játékot. Eddig ugyanis a Steam élvezi az elsőbbséget, de azért a Kotaku megkereste az alkalmazás első számú emberét, Gabe Newellt, hogy mit gondol a felvásárlásról és a CoD-ot érintő jövőről:

„Örülünk neki, hogy a Microsoft továbbra is a Steamen keresztül szeretné elérni az ügyfeleket a Call of Dutyval azután is, hogy lezárult az Activision felvásárlása. A Microsoft már régóta jelen van a Steamen, és ezt úgy értelmezzük, hogy elégedettek a fogadtatással a játékosok részéről és az általunk végzett munkával is. Az a dolgunk, hogy értékes attrakciókat kínálunk nem csak a Microsoftnak, hanem a Steam minden ügyfelének és partnerének.”

Newell azt is megosztotta, hogy a Microsoft már felkereste őket egy hosszú távra szóló szerződéstervezettel, de szerinte ez nem lényeges, mert a Valve nem a formális megállapodásokban hisz elsősorban. Hozzátette, hogy Phil Spencerék eddig minden egyes vállalásukat betartották, ezért teljes mértékben továbbra is megbízik a Microsoftban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!