IESF VB: Észak-Macedónia és Lengyelország lettek a CS:GO-világbajnokok

IESF VB: Észak-Macedónia és Lengyelország lettek a CS:GO-világbajnokok

A lengyel női válogatott nem talált kihívóra az IESF VB-n, ahogyan a címvédő Észak-Macedónia sem, akik immáron kétszeres CS:GO-világbajnokok.

A hétvégén véget értek a 2022-es IESF CS:GO Világbajnokság férfi és női versenyei, amelyeket Észak-Macedónia és Lengyelország válogatottjai nyertek meg. Mindkét csapat könnyedén lezárta a finálét. Ez talán nem is volt akkora meglepetés Észak-Macedónia esetében, hiszen a BLUEJAYS játékosai VB és EB-címvédőként érkeztek Balira.

Az Észak-Macedónia–Mongólia közti mérkőzésre az alsóágról érkeztek a későbbi bajnokok, így egypályás hátrányból vághattak bele a Bo5 döntőbe. Azonban ez nem okozott különösebb fennakadást nekik, hiszen CacaNito és aidKiT remekeltek Balin. Az egyetlen játékos, aki jobb volt náluk a teljes tornán, az a torna korábbi szakaszában kieső német válogatott játékosa, Krimbo volt. Ennek köszönhetően Mirage-on 16:3-ra, Infernón 16:8-ra, Dust2-n 16:7-re nyertek a macedónok.

A Lengyelország–Argentína közti fináléban Bo3 döntött a győztesről. A lengyelek két gyors pályán oldották meg a kihívást: Mirage 16:6-tal, Ancient 16:8-cal ért véget. A lengyelek esetében lényegében a NAVI Javelins felállását láthattuk játszani, akik az egyik legjobb európai női csapat voltak az ősszel. Mi sem mutatja ezt jobban, minthogy a VB-selejtezőn legyőzték a hollandokat és a Team IESF néven induló oroszokat is, valamint 3-4. helyen végeztek az ESL Impact regionális ligájában.

Borítókép: BLUEJAYS
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!