CS:GO, de Vietnámban? Ismerjétek meg a Military Conflict történetét

CS:GO, de Vietnámban? Ismerjétek meg a Military Conflict történetét

A Valve áldásával elkészült a Counter-Strike, ami Vietnámban játszódik.

Gondoltál már arra, hogy milyen lenne lángszóróval vagy RPG-vel rohangálni a CS:GO-ban? Mert ha igen, akkor megtaláltuk a neked való játékot! A Millitary Conflict: Vietnam ugyanis pontosan ezt és még egy kicsit többet kínál, ráadásul nem is akárhogyan: a játékot a CS:GO egy évekkel ezelőtti forráskódja alapján hozták létre a fejlesztők.

A játékot 5 évvel ezelőtt kezdték fejleszteni a Dustfade nevű független stúdiónál, akkor még a Source SDK 2013-as kiadásának és a Half-Life 2: Deathmatch felhasználásával. Amikor prezentálható állapotba került a játék, úgy döntöttek, megkeresik a Valve-ot, hogy hivatalos licenszt kapjanak a Source-motorhoz, valamint elkérjék a CS:GO forráskódját. Nagy meglepetésre Gabenék az áldásukat adták a projektre, ezért a Dustfade a CS:GO alapjait felhasználva fejlesztette tovább a játékot, ami napokon belül lép ki a korai hozzáférésből Steamen – legalábbis a tervek szerint.

Rengeteg a hasonlóság, de a különbség is a két játék között. Mint az alábbi videóban is láthatjátok 4:17-től, a Panorama UI szinte egy az egyben ugyanaz a menüben. Néhol még a látvány is hasonló, de a fejlesztők átdolgozták több részét is ennek, mind a motorháztető alatt, mind azon kívül. Így nem csak részletesebbnek tűnnek a pályák és a robbanások, hanem a karakterünk végre kapott lábakat is a belső nézetben.

Ezen kívül a fegyverekben találhatóak még nagy eltérések, lévén nem a jelenben, hanem a vietnámi háború idején játszódik a játék. Ezekhez kapcsolódóan több új játékmechanika és vizuális elem is megjelent, amelyek kifejezetten ehhez a játékhoz készültek. Mindebben a legjobb pedig az, hogy a fejlesztés egyelőre nem lassul, tehát a közösség igényei alapján még több újdonság kerülhet be a jövőben, ami talán a CS:GO fejlesztését is inspirálhatja. (Lángszórókat azért nem kérünk, kedves Valve.)

Borítókép: Dustfade
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!