Ilyenek lesznek a meghívásos Major selejtezők

Ilyenek lesznek a meghívásos Major selejtezők

Ászia pedig végre megkapta a nyolcfős RMR-t, amire oly régóta vártak.

A Valve frissítette a Majorök szabályzatát, ezzel hivatalossá vált, hogy a BLAST.tv Párizs Majortől kezdve a nyílt selejtezők és az RMR-ok között lesz egy új, meghívásos zárt szakasza is a kvalifikációs folyamatnak. A változást – legalábbis az ötletet – még az IEM Rio Major után jelentette be a Valve. Azonban egyelőre nem fedték fel a fejlesztők a legfontosabb újdonságot, azaz a meghívások alapját képező rangsorolási rendszert, csak a formátumot.

A szabályzat szerint a három régióban (EU+CIS, Amerika, Ázsia) a helyi rangsorok alapján meghívást kap annyi csapat, ahányan az RMR-okra kijuthatnának összesen az adott régióból. Európánál maradva, egészen sok meghívott csapat lehet a párizsi torna előtt, mivel már 17 kiadó hely van innen a Majorre. Várhatóan lesz egy harmadik, C jelzésű RMR is tavasszal és a szokásos 16-nál is több csapat érkezhet a selejtezőkről. Ráadásul jelentős hányaduk meghívásos úton kerül majd be a folyamatba.

Ez igen kedvező helyzetet teremt az Astralisnak és a G2-nak, akik Rio előtt kiestek az RMR-ról. Lényegében már azzal bekerülhetnek a zárt szakaszba, ha a Rio Majorön játszó európai csapatokat leszámítva a legjobb 8-10 között tudnak lenni. Mivel a be nem jelentett rangsor a Majorön kívüli versenyeket is figyelembe veszi, ehhez elég lehet nekik egy BLAST és ESL partneri kapcsolat is, amivel természetesen rendelkeznek.

A zárt selejtezőre a meghívott csapatok számával egyező hely lesz kiadó a nyílt selejtezőkről érkezőknek is, tehát nem éri hátrány őket ilyen téren. A formátum pedig az RMR-ral egyező lesz, tehát Európában biztosan svájci rendszert láthatunk itt is. Mindez alapvetően jó lehetőséget teremthet arra, hogy több kisebb csapat mutassa meg magát a nagyobbak ellen úgy, hogy közben az eddiginél kevésbé kaotikus az esemény. Cserében még több svájci rendszer lesz, amitől csak a Valve nem csömörlött meg ezen a ponton.

Minden régióban legalább egy zárt selejtezőt kell tartani, de lehet akár többet is, ha például a ping problémát okozna a résztvevőknek. Ebben az esetben a selejtezős helyeket is egyenlően kell felosztani a helyi kvalifikációk között. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor az a selejtező kapja meg a kérdéses helyet, ahol a legmagasabb regionális pontszámú meghívott van. Ez vélhetően a fizikai méretében hatalmas ázsiai régiót fogja érinteni, akik végre megkapták a várva várt nyolc csapatos RMR-jukat is a Valve-tól.

Borítókép: HLTV
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!