12thman: Öt merész tipp a 2023-as LEC-re

12thman: Öt merész tipp a 2023-as LEC-re

Neked milyen bold prediction jut eszedbe az LEC-vel kapcsolatban?

Alaposan megváltozik az LEC formátuma 2023-ban. Kettő helyet három splitet és egy nagy finálét rendeznek, de az egyes szezonok lebonyolítása is merőben megváltozik. Ez önmagában megboríthatja az erőviszonyokat. Erre jön rá, hogy elképesztő vándorlás zajlik játékosfronton, nincs olyan ötös, ahol ne lenne valamiféle változás. Nem is egyszerű emiatt erősorrendet felállítani, vagy megtippelni, mi történik majd. Éppen ezért hoztam öt bold predictiont, vagyis merész tippet, amelyekre nem sok esély van, de ha bejön, nagyot szólhat.

1. Vizicsacsi visszatér

A veterán magyar topos ismét elhagyta az LEC-t, hogy Németországban folytassa a karrierjét játékosként. Azonban már egyszer visszavonult, majd onnan reaktiválta magát először az LFL-be, vagyis a francia ligába, utána pedig az Astralis hívására bólintott rá a nyáron. A csapat némileg fejlődött a tavaszhoz képest, de a végeredményt látva, nem volt maradása a dán szervezetnél. Jövő nyáron már 30 éves lesz, egyre nehezebb számára a visszatérés, de hátha lesz egy csapat, amelynek egy tapasztalt felső ösvényes kell és Vizicsacsira esik a választásuk.

2. A Team Heretics splitet nyer

Sajnos ez a tipp nem bluerzor malmára hajtja a vizet, hacsak nem tavasszal leválthatja a gyengén teljesítő Jankost és az ő vezetésével jön össze a bravúr. Ennyire mégse szaladjunk előre, de hatalmasat szólna, ha az átalakuló spanyol újonc csapat egyből fel tudna ülni az LEC trónjára, ami eddig csak a Rogue-nak (2023-tól KOI), a MAD Lionsnek, a Fnaticnak, az Alliance-nek és a G2-nak sikerült.

3. A G2 nem jut be az LEC Season Finalsbe

A nyári szezont követően a hat legjobban teljesítő csapat csap össze a végső döntőben, amely egyébként a Worlds-indulók sorsáról is dönt. Nagy téttel bír tehát, és játékos változások ide, ocelote távozása oda, elég merész tipp az, hogy a G2 annyira összezuhan, hogy a 10 csapatból nem lesz a top 6 tagja egy egész év után. A vb-ről már lemaradtak tavaly, ez még egy szinttel lejjebb van. 

4. A Fnatic Rekklesszel megnyeri az LEC-t

A svéd lövész visszatért korábbi sikerei színhelyére, ismét csatlakozik a Fnatichoz. Az utóbbi két szezonjában már nem nyújtott annyira meggyőző teljesítményt, mégis az a merész tipp, hogy a Fnatic jelentette ismerős környezet ismét kihozza belőle azt a csúcsteljesítményt, ami az egész LEC élére repíti a fekete-narancs szervezetet és megnyerik a Season Finalst.

5. A három splitet három különböző csapat nyeri meg

2014 óta először fordult elő, hogy ne ugyanaz a csapat nyerje meg mindkét splitet egy naptári éven belül. Akkor a Fnatic és az Alliance osztozkodtak, most pedig a G2 és a Rogue. Mivel 2013-ban is mindkét szezont a Fnatic nyerte meg, a 10 szezon alatt ez mindössze a második ilyen alkalom volt. Még két különböző ötös is nehezen nyer tehát, mégis az a merész tippem, hogy ezúttal három különböző győztest is avatunk majd!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.