Esports Awards 2022: Meglepetések a díjazottak között, sehol nincs a LoL

Esports Awards 2022: Meglepetések a díjazottak között, sehol nincs a LoL

Megválasztották az idei év legjobb e-sportolóit, csapatait, kommentátorait, edzőjét, streamerét, valamint egyéb személyiségeit, akik kapcsolódnak valamilyen módon a professzionális videójátékozáshoz.

Las Vegasban rendezték meg magyar idő szerint a ma hajnali órákban az Esports Awards 2022-es díjkiosztóját, ahol a legjobbak legjobbjai kapták meg az ágazat legértékesebb elismerését. A korábbi évektől eltérően a League of Legends szinte teljesen eltűnt a süllyesztőben, alig egy-két kategóriában tudták a LoL-hoz kapcsolódó személyek elnyerni a zsűri szimpátiáját. A fontosabb díjakat a VALORANT és a CS:GO zsebelte be, ami mutatja, hogy az e-sport iparágán belül folyamatosan zajlik az átrendeződés, amelynek azok örülhetnek igazán, akik szeretik az újdonságokat.

Legjobb e-sport szervezet 2022-ben - OpTic Gaming

VALORANTban sikerült megnyerni az OpTicnak a VCT 2022: Stage 1 Masters - Reykjavík tornát, majd a VALORANT Champions 2022-n egy második helyet is bezsebeltek. Az org a Riot FPS-e mellett Call of Dutyban, Halóban és Apex Legendsben ért még el idén kiemelkedő eredményeket.

Legjobb e-sport csapat 2022-ben - LOUD

A Game Awards 2022-n is behúzta ezt az elismerést a brazil VALORANT-csapat, ugyanis idén abszolút ők voltak a legjobbak ebben az e-sport játékban.

Legjobb PC-s e-sport játékos 2022-ben - S1mple

A 25 éves ukrán játékos majort ugyan nem nyert idén, de egy BLAST Premier: Spring Finals 2022 első helyezést azért csak elhozott a Natus Vincerével, azaz a NAVIval.

Legjobb e-sport játék 2022-ben - VALORANT

A League of Legends és a CS:GO mellett a VALORANTnak volt reális esélye arra, hogy elhozza ezt a díjat. Végül a Riot Games 2020-ban megjelent lövöldéjét megkoronázták, először a történelem során.

Legjobb újonc e-sportoló 2022-ben - m0NESY

A G2 Esports mindössze 17 éves AWP-se berobbant az elitbe. Legnagyobb sikerét az IEM XVI - Katowicén érte el, ahol egészen a döntőig menetelt csapatával, végül a FaZe állította meg őket a mindent eldöntő Bo5-ös szériában.

További fontosabb díjazottak

  • Legjobb e-sport edző 2022-ben - B1ad3 (NAVI - CS:GO)
  • Legjobb mobilos e-sportoló 2022-ben - Order (PUBG Mobile)
  • Legjobb konzolos e-sportoló 2022-ben - FormaL (OpTic Gaming - Halo)
  • Legjobb mobil e-sport játék 2022-ben - PUBG Mobile
  • Legjobb e-sport host 2022-ben - Dash (League of Legends)
  • Legjobb e-sport akciókommentátor 2022-ben - Pansy (VALORANT)
  • Legjobb e-sport elemzőkommentátor 2022-ben - Bravo (Apex Legends)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted megérdemelte a legjobb e-sport játék díját a VALORANT?