Egyedülálló rekordot állított fel a 2008-as Iron Man

Egyedülálló rekordot állított fel a 2008-as Iron Man

Iron Man mindent vitt ezúttal is.

A 2008-as Iron Man valami egészen kivételes film volt. Úgy tudta modern eszközökkel bemutatni a klasszikus szuperhőst, hogy közben azok számára is emészthetővé tette, akik egyébként idegenkednek a Marvel-karakterektől. Bár nem ez volt az MCU első filmje, ez volt a Marvel Studios első igazán sikeres filmje, ráadásul ez volt az első, amit teljes egészében maguknak köszönhettek.

Jon Favreau rendezésében megvalósult filmet anno díjazták többek között remek szereplőválogatásáért, látványáért és a remek rendezői munkáért is. A 2008-as film akkor az év negyedik legnagyobb bevételű filmje lett, ma pedig már igazi klasszikus, amin felnőtt egy generáció és ami egy egész mai univerzumnak szolgál alapjául.

Az Iron Man pedig most különösen nagy elismerésben részesült. A világon a harmadik képregényadaptációként került be a National Film Registry of the Library of Congress neves gyűjteményébe, ahol az olyan örökérvényű filmremekeket jegyzik, amik mind megváltoztatták kicsit a világunkat. Erre eddig csak két másik képregényfilm volt képes, az 1978-as Superman és a szintén 2008-as The Dark Knight.

„Azok a kedvenc filmjeink, amiket mindig újranézünk, amiken felnövünk. A tény, hogy 15 évvel az Iron Man megjelenése után is itt vagyunk, hogy a film bekerült a Film Registry jegyzékébe, azt mutatja, hogy a Vasember kiállta az idők próbáját és a mai napig sokat jelent a rajongóknak." - nyilatkozta Kevin Feige.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem meg is jött a kedvem, hogy újranézzem az Iron Mant!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!