A világ 7. legjobbjaként zárhatják az évet torzsiék

A világ 7. legjobbjaként zárhatják az évet torzsiék

Kompetitív top 10, csalódásokkal teli top 20 és reménykeltő top 30 képe rajzolódik ki az év utolsó jelentős HLTV-rangsorából.

A BLAST Premier World Final utáni utolsó HLTV ranglista is befutott, ez alapján pedig a Heroic kezdheti az első helyről az új évet majd. Az előnyük azonban nem nagy, az Outsiders, a G2, a Liquid és a FaZe is egyértelműen versenyben vannak jelenleg a hőn áhított első helyért. De picit tovább haladva a NAVI, a MOUZ, a FURIA, a Cloud9 és a Vitality is mind kimagaslanak jelenleg a Counter-Strike mezőnyéből. Pontosan egy ilyen kompetitív top 10-re vágyott mindenki az év során, reméljük kitart.

Ki gondolta volna egy évvel ezelőtt – amikor kiderült, hogy torzsit előléptetik a MOUZba –, hogy alig 26 pont választja majd el őket a HLTV rangsorán a NAVItól? Nyilván senki, hiszen ebben a fordulatban nagy szerepe volt a NAVI váratlan visszaesésének is. De a 2022-es IEM Katowice előtti napokban még a 33. helyen tengődtek és mindenki azon viccelődött, hogy miért nem az NXT-felállást küldik Lengyelországba inkább. Ehhez képest pedig itt vagyunk, hatalmasat lépett előre a csapat és egyértelműen a top csapatok közé tartoznak a jelenlegi 7. helyükkel a rangsoron.

Viszont a top 10-en kívülre tekintve szabályosan könyökölni lehet a csalódáson, annyi van belőle – ez egy ilyen év volt. A legjobb 20 között találjuk az OG-t, a Spiritet, a NIP-et, az ENCE-t, a BIG-et, az Astralist és a Complexityt. Csupa olyan csapatok, akik sokat és sokféleképpen szerettek volna elérni, ehelyett alig tudtak beleszólni a top 10 alakulásába egész évben.

A top 30-at viszont abszolút átvették a feltörekvő csapatok (és az EG). A GamerLegion, a 500, a 9z, a CPH Flames, a SAW, az IHC és a HEET is egyértelműen felfelé ívelő tendenciát mutattak az utóbbi hónapokban, egyre közelebb az áttörésük. Megannyi tehetséges és új név szerepel ezen felállásokban! Kétség sem fér hozzá, hogy 2023-ban néhányuk nagy meglepetést fog okozni majd.

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!