18

Elmúltál már 18 éves?


/
Börtönbe került egy férfi, miután tömeges gyilkossággal fenyegetőzött Twitchen

Börtönbe került egy férfi, miután tömeges gyilkossággal fenyegetőzött Twitchen

Letartóztattak egy floridai férfit, miután tömeges lövöldözéssel és 20 ember megölésével fenyegetőzött a Twitch chaten.

December 9-én történt az eset, amikor is a 33 éves Lowell Thomas Schoonmaker állítólag fenyegető megjegyzéseket tett közzé a Twitch chaten, miközben egy stream alatt beszélgetett a többiekkel.

A Palm Beach megyei seriff hivatala szerint az FBI-t egy másik Twitch-felhasználó figyelmeztette, miután a fiatalember a következőket küldte el üzenetben:

„Hamarosan tömeggyilkosság következik. Ma 20 embert fogok megölni, legyen szép napotok.” – írta állítólag a világ elpusztítására vonatkozó megjegyzések mellett.

Az FBI-nak küldött információt követően a nyomozók beléptek a hozzájuk eljuttatott felhasználó fiókjába, lenyomozták az IP-címét és nem sokkal ezt követően azt is kiderítették, hogy kié pontosan a fiók, majd a tartózkodási helyét is bemérték.

A kihallgatás során Schoonmaker megerősítette, hogy a Twitch-fiók valóban az övé, illetve beismerte, hülye megjegyzéseket tett a chaten, azt azonban tagadta, hogy a fenyegetés komoly lett volna. Elmondása szerint részeg és depressziós volt, amikor a nyugtalanító üzeneteket leírta, de később elárulta azt is, hogy nagyapja halála miatt öngyilkos akart lenni. Vallomása során kiderült, hogy már régóta kedve támadt magának ártani, azonban nem volt lőfegyvere.


A képen Lowell Thomas Schoonmaker látható

December 14-én vették őrizetbe és azóta a Palm Beach megyei börtönben tartják fogva. Gyilkossággal vagy testi sértés elkövetésével kapcsolatos írásbeli fenyegetésekkel vádolják. Az egyelőre nem ismert, hogy Schoonmaker mely streamereket követte figyelemmel a fenyegetések idején vagy hogy a fiókját kitiltották-e már a platformról.

Nem ez az első alkalom, hogy egy Twitch-felhasználót fenyegetéseket követően megvádolnak. Az év elején az egyik Zelda speedrunner, Narcissawright, aki korábban CosmoWright néven tweetelt olyanokat, hogy embereket szeretne lelőni a Twitch főhadiszállásán, miután kitiltották az oldalról.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!