Nem kell aggódni, a God of War TV-sorozat hű lesz a játékokhoz

Nem kell aggódni, a God of War TV-sorozat hű lesz a játékokhoz

Ha ezt eltolja az Amazon, rajongók millióit haragítják magukra.

Sok millió rajongó álma vált valóra azzal, hogy pár nappal ezelőtt az Amazon bejelentette, zöld utat adtak egy élőszereplős God of War-szériának. A Ragnarök bár nem lett az Év játéka, hiszen azt a címet az Elden Ring kapta, mégis az év egyik legjobbja, egyben a PS5-éra egyik legjobb játéka.

Egyszerre izgalmas és félelmetes hír a játék megfilmesítése. Egyrészt örülünk, hogy esélyt kapnak Kratosék és egy őrülten látványosnak és vérgőzösnek ígérkező sorozatban mutatják majd be sztorijukat a sorozatrajongóknak, másfelől viszont félünk. Félünk, hogy miként is nyúlnak majd az alapokhoz és persze attól is, hogy mennyire fogják feldolgozni a 2018 előtti klasszikus részeket.

Érzi ezt az Amazon is, akik máris elkezdték megnyugtatni a fanokat, mondván minden tökéletes és az is lesz.

„Jól szoktunk szerepelni, ha adaptációkról van szó, gondoljunk csak a The Boysra vagy az Invincible-re. Úgy értem, hogy van már tapasztalatunk ezen a téren. Pontosan tudjuk, hogy mennyire szenvedélyes rajongói vannak a God of Warnak. Mi mindig a mély történeteket keressük, a God of Wart pedig pont ez teszi fantasztikussá." - nyilatkozta Vernon Sanders, az Amazon Studios TV-s ágának társvezetője.

Ez szép és jó, de még mindig fontos kérdés, hogy vajon hozzányúlnak-e a God of War görög részeihez? Óriási hiba lenne, ha nem tennék. A 2018-as God of War egyik legerősebb eleme pont az volt, hogy Kratos nem az a Kratos volt, akit addig ismertünk. Sokkal bölcsebb, sokkal megfontoltabb karakter volt a 4 évvel ezelőtti etapban. Egy megfáradt, megnyugodott és egyben szomorú apa képét hozta, akire nem várt feladat hárult, melynek során óriási akadályokba ütközik, úgy az ellenfelek, ahogy a saját fiával ápolt kapcsolat tekintetében is.

Márpedig az ideáig vezető út roppant fontos volt a történetben. Ha kihagyják mindazt, ami Kratosszal történt Görögországban, a nézők többségének érthetetlenek lesznek a karakter motivációi, a gondolkodása, a viselkedése. Ha pedig erre egyáltalán nem akarnak figyelni, akkor pedig máris ott tartanunk, hogy eltérnek a játéktól és kihagyjak a történet egy rendkívül fontos elemét.

Kíváncsian várjuk, hogy miként oldják majd meg ezt a problémát a sorozatban. Lehet, hogy a jól bevált visszaemlékezésekhez nyúlnak és Kratos görög történetét emlékképekben kapjuk majd meg? Minden kiderül, ha megjelenik majd a jó eséllyel még évek távlatában lévő God of War TV-sorozat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!