Módosul az LCS menetrend is a VALORANT érdekében

Módosul az LCS menetrend is a VALORANT érdekében

A Riot Games Amerikában inkább a lövöldéjének adna teret.

Nemrég a Riot Games bejelentette, hogy az észak-amerikai LCS-t hétköznapokra helyezi át, tehát az LEC után az észak-amerikai liga is változott menetrenddel fut majd. Az LCS-módosítások az alapszakaszt érintik, amelynek nagyon sok szurkoló nem örül és látva az időpontot nem meglepő. Ugyanis a mérkőzések csütörtökönként és péntekenként helyi idő szerint 12 órakor kezdődnek majd. A rajongók természetesen kifejezték nemtetszésüket a talán túlzóan korai kezdés miatt és úgy vélik, ez egy átgondolatlan kísérlet, hogy több nézőt szerezzenek a Valorantnak.

A VCT Americas kapja a szombati, vasárnapi és hétfői közvetítési napok főműsoridős helyét, déli kezdéssel. Az elsőre furcsának tűnő döntés mögött azonban statisztikai megfontolás volt a Riot részéről. Ugyanis nézettség 2017 óta csökken az LCS esetében. A grafikon a nyers nézettségi órákat mutatja, amelyek sokkal jobban mutatják a fenntarthatóságot, mint a csúcsnézettség. Összességében az LCS, mint termék 2017 óta 41,1%-os csökkenést szenvedett el a nézettségben, 61,39 millió nézett óráról mindössze 36,16 millióra csökkent. Eközben Európában az LEC-nél 33,6%-os növekedést tapasztaltak a nézettségben, 50 millióról 66,9 millió nézett órára nőtt ez a mutató. A korai kezdés egyébként segíti azt, hogy az európai nézők könnyebben hozzájussanak az amerikai meccsekhez.

Összességében úgy tűnik, ha csak a nyugati rajongókat vesszük figyelembe, akik csak a nyugati ligákat nézik, a Riot a nézettségi órák 7,5%-át veszítette el, ami már egy jóval kedvezőbb képet mutat. Ha ezt összehasonlítjuk a VCT-vel (a zöld színű sáv), láthatjuk, hogy a Valorant némileg előrébb jár, ha Brazília számait is belevesszük. Még a VCT nyers számai, Brazília és a selejtezők nélkül is nagyon közel vannak az LCS-hez, 25,61 millió nézett órával. Ez mindössze 41,19%-kal alacsonyabb nézettséget jelent, mint az LCS, mindezt mindössze két év után, mióta már hivatalos Riot-tornák zajlanak.

Amennyiben pedig azt vizsgáljuk, hogy az egy órányi közvetítési időre jutó nézési idő hogyan alakul. Ahogy a fenti grafikonon is láthatjuk, minden órányi közvetítési időre 167 577 órányi LCS-t néztek a nézők 2017-ben. Ez körülbelül 19 év, ha megpróbálnád egyedül végignézni mindezt. Az LEC messze elhaladt már az LCS mellett. Idén az LCS esetében ez 119 134 óra, míg az NA Valorant 126 708. Jól látszik tehát, hogy merőben csökken évről-évre az érdeklődés a legrangosabb amerikai régió LoL-bajnoksága iránt, így a Riotnak muszáj volt valamilyen lépésre elszánnia magát, hogy valahogy javítson a tendencián.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!