A soulslike rajongóknak kedvez az Epic Games mai ajándéka

A soulslike rajongóknak kedvez az Epic Games mai ajándéka

Ha imádod a soulslike műfajt, de nincs sokszor tíz órád a Dark Soulsokra, a Mortal Shell tetszeni fog.

Ha jobban belegondolunk, a legtöbb ma is létező és népszerű műfaj a videójátékok között már évtizedek óta velünk vannak. Egyetlen egy új olyan játékot tudok mondani, ami korszak és műfajteremtő volt az utóbbi 15 évből, az pedig a Demon's Souls. Vele együtt született meg a soulslike fogalma is, ami minden olyan játékot magába foglal, ami hasonlít a FromSoftware brutálisan nehéz programjaira.

Ma az Epic Games Store is a soulslike műfaj felé fordult, hiszen a mai ingyenes ajándékuk éppen ezt a tábort erősíti. Ráadásul egy egészen friss, 2020-as játékról van szó, ami bár nem hibátlanul, de kellő tisztelettel ragadta meg és alakította picit kedvére a műfajt.

Mortal Shell

A Mortal Shell egy apró csapat játéka, ami immár elérhető PC-n, Xbox One-on, PS4-en, Xbox Series X/S-en és PS5-ön is. Egy eléggé komor, sötét és szomorú fantasy világba kalauzol minket a játék, ami le sem tagadhatná, hogy a Dark Souls epizódokból merített ihletett. A játék ízig-vérig soulslike, brutálisan nehéz, az elején elképesztően sokat büntet, pazar látványt nyújt, mély, de nem elég mély harcrendszerrel, feszült, de nem eléggé feszült boss-harcokkal, ötletes, de nem eléggé ötletes pályadizájnnal.

Koránt sem hibátlan a Mortal Shell, ez tény, bár a Dark Souls epizódokhoz képest talán minden más soulslike cím is alulmarad. Ennek ellenére, egy esélyt mindenképpen megérdemel a játék, saját munkatársaim között is akad kedvelője. Főleg most érdemes kipróbálni, hiszen a Mortal Shell 12.29 17:00-ig ingyenesen megszerezhető az Epic boltjában!

Ha nem félsz a kihívástól, a Mortal Shell a te játékod lehet.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!