Chile máris rábólintott az Activision-Blizzard felvásárlására

Chile máris rábólintott az Activision-Blizzard felvásárlására

Kis lépés ez az emberiségnek, nem sokkal nagyobb a Microsoftnak.

A Microsoft gőzerővel dolgozik azon, hogy felvásárolhassa az Activision-Blizzardot. Ám a 69 milliárd dolláros üzletet a világ vezető országainak piacszabályozó hatóságai vizsgálják. Köztük az amerikai és a brit is, ami jelentős akadályt jelent a Microsoft számára. Persze vannak, már, akik zöld utat adtak, ilyen például Szaúd-Arábia, Brazília vagy Szerbia, most pedig egy újabb ország csatlakozik: Chile.

A dél-amerikai ország jóváhagyta a felvásárlást, mondván, hogy nem merülnek fel aggályok a verseny csökkenésével kapcsolatban. A chilei szabályozó hatóság, a Fiscalía Nacional Económica (FNE) csütörtökön jóváhagyta a Microsoft Activision Blizzard felvásárlását. A szabályozó a sajtóközleményben kifejtette, hogy a többi nagy harmadik féllel, például az Electronic Arts-szal, az Epic Games-szel, a Ubisofttal és másokkal együtt még mindig bőséges a verseny.

„Ahogy más felelős szabályozó hatóságok is megvizsgálják a tényeket, további ilyen jóváhagyásokra számítunk" - mondta Lulu Cheng Meservey, az Activision Blizzard vállalati ügyekért felelős munkatársa. Ez jó hír lehet a felek számára, az engedmények, valamint a jóváhagyások jelentősen erősítik a Microsoft pozícióját a Sony-val és az FTC-vel szemben. Amennyiben pedig a nagyobb hivatalokat, mint az Európai Bizottság vagy a brit CMA is maguk mellé állítják, nehéz elképzelni, hogy ne jöjjön létre az üzlet.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!