Öt fontos videójátékos bejelentés, amik 2023-ban várhatók

Öt fontos videójátékos bejelentés, amik 2023-ban várhatók

Te mit vársz a legjobban jövőre?

2022 egy nagyon izgalmas év volt a videójátékipar számára. Sok érdekes és izgalmas hír, pletyka, információ, bejelentés és szivárgás látott napvilágot. Az egyik legnagyobb talán az EA és a FIFA szakítása volt, 2023-ban ugyanis már külön utakon folytatják és nem a FIFA 24 érkezik, hanem az EA Sports FC. Elhozunk nektek most öt olyan hírt vagy bejelentést, ami nagyot szólhat jövőre. Nem mindegyik lesz teljes újdonság, van olyan, ami már idén elkezdődött, de 2023-ban robbanhat igazán nagyot.

Project Keystone bejelentés

A Project Keystone-t a Microsoft vezérigazgatója, Phil Spencer a The Verge Decoder Podcastjában már megerősítette és bizonyos mértékig be is jelentette. Phil Spencer elmondta, hogy a Keystone "drágább, mint amilyennek mi [a Microsoft] szerettük volna". Azonban kissé parkolópályára rakták. Ez persze nem jelenti azt, hogy elvetették, csupán a vállalat arra helyezi át a hangsúlyt, hogy az Xbox Cloud Gaminget beépítsék a Samsung TV-kbe és más eszközökbe. Emiatt az esetleges bejelentést sem az év elejére érdemes várni. Spencer már kifejtette, hogy mivel az Xbox Series S-t 299 dollárért árulják, a Keystone-nal szembeni árkülönbségnek elég jelentősnek kell lennie ahhoz, hogy értéket nyújtson a fogyasztóknak. 

Új PS5 bejelentés

Már javában dolgozik a Sony a két éve megjelent PlayStation 5 továbbfejlesztett verzióján. Ennek eredményeképpen már 2023 első félévében bejelenthetik és ősszel piacra is dobhatják. A levehető lemezmeghajtóval ellátott konzol csökkenteni fogja a szállítási és gyártási költségeket, és idővel teljesen felváltja majd a PlayStation 5 standard modelljét.

A Microsoft felvásárolja az Activision Blizzardot

Az idei év egyik slágertémája ez az üzlet, amely közel 70 milliárd dollártért valósulhat meg, feltéve, hogy a Sony és a vezető országok piacvédelmi hatóságai is rábólintanak. Addig még sok pontban kell megegyeznie a feleknek, nem lesz egyszerű menet senki számára, de remélhetőleg 2023-ban pont kerülhet a történet végére. Az, hogy végül egy sikeres felvásárlás lesz-e vagy sem, egyelőre nem tudjuk, de valamilyen végkifejlet várható jövőre.

GTA 6 bejelentés

2022. másik olyan botránya, amit hatalmasat szólt. Hosszú évek pletykái után februárban annyit megerősített a Rockstar Games, hogy készül a következő Grand Theft Auto-rész. Majd ősszel egy óriási szivárogtatás bebizonyította, hogy tényleg haladnak a munkálatok, megismertük a főszereplőket és a helyszínt, ami Vice City lesz. Azonban semmilyen hivatalos információt nem kaptunk még, olyannyira, hogy a GTA 6 név sincs még megerősítve. 2023-ban remélhetőleg már kapunk hivatalos képeket, trailert, bármit, ami hivatalos hír a játékkal kapcsolatban. Az már csak hab lenne a tortán, ha valami féle megjelenési dátumot is bejelentenének.

Switch 2 bejelentés

A Steam Deck szárnyal, így a Nintendo számára is lépni kell  ez nem vitás. A Nintendo Switch szép lassan elavul, így számítani lehet arra, hogy 2023-ban bejelentik a Switch 2-t. 2023 márciusában a Switch már hat éves lesz, és ez már messze megközelíti egy új konzolgenerációs frissítés tipikus időkeretét. Ráadásul egy mid-gen tervet már elvetettek, ami azt sugallhatja, hogy tényleg érkezik hamarosan a váltás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!