Lehet, hogy a CoD-ot nem, de három másik játékok elveszíthetnek a PlayStationösök

Lehet, hogy a CoD-ot nem, de három másik játékok elveszíthetnek a PlayStationösök

Népszerű címeket sajátíthat ki a Microsoft.

A Microsoft állásfoglalást adott az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottságnak (FTC) a Call of Duty-tulajdonos Activision Blizzard tervezett felvásárlásával kapcsolatban, amelyben a vállalat felvázolja, hogy a Bethesda három jövőbeli játéka – potenciálisan a Starfield című RPG-játék, a Redfall című vámpírlövölde és a The Elder Scrolls 6 – kizárólag PC-re és Xboxra érkezik. Érdekesség, hogy pont ezek a belsős fejlesztésű játékok drágulnak majd.

December elején az FTC trösztellenes keresetet nyújtott be a Microsoft Activision Blizzard-üzlet ellen, arra hivatkozva, hogy az potenciálisan árthat a fogyasztóknak és a versenynek a videojáték-iparban. Ezt követte egy tíz "videójátékosból" álló csoport polgári keresete, szintén azzal érvelve, hogy az üzlet káros lenne a játékpiacra. A Microsoft most választ adott ki az FTC keresetére, amelyben felvázolja a Bethesda jövőbeli játékaival kapcsolatos terveit, miután 2020-ban megvásárolta a stúdió anyavállalatát, a ZeniMax Mediát.

„A panaszban a Microsoft által a ZeniMax közelmúltbeli felvásárlására tett hivatkozásnak nincs relevanciája a jelenlegi tranzakcióra. Az Xbox arra számít, hogy három jövőbeli cím, amelyek mindegyike elsősorban egyedül vagy kis csoportokban játszható, kizárólag Xboxra és PC-re készül majd" – írja a Microsoft. A közlemény nyilvánosan megtekinthető változatából a címek ki vannak szerkesztve, de a Starfield űr-RPG-t és a Redfall nevű vámpír co-op shootert már megerősítették, hogy exkluzívak lesznek a cég platformjain. Emellett a Starfield megjelenési dátuma pedig remélhetőleg hamarosan megérkezik. A TES 6 exkluzivitására Phil Spencer egy korábbi interjúban utalt. „Nem arról van szó, hogy bármelyik másik platformot büntetnénk, alapvetően hiszek abban, hogy minden platform továbbra is fejlődhet. De szeretnénk minden franchise-unkat egy teljes csomagban elhozni a játékosainknak, beleértve a The Elder Scrolls 6-ot is." – mondta. A Microsoft FTC-nek adott nyilatkozata kitér arra is, hogy a Call of Duty PC- és Xbox-exkluzívvá válhat-e, amennyiben az Activision Blizzard nagyjából 69 milliárd dolláros felvásárlása sikeres lesz. „Az Activision-játékok széles körű elérhetőségének fenntartása jó üzlet és jó a játékosoknak is. 68,7 milliárd dollárt fizetünk az Activisionért, nincs értelme, ha ez a bevételi forrás megszűnik. Annak sem lenne értelme, ha rontanánk a játékélményt és elidegenítenénk a Call of Duty játékosok millióit, akik különböző típusú konzolokon játszanak együtt. Az Xbox hírnevét ért csapás nem érné meg azt az elméleti gazdasági előnyt, ami abból származna, hogy a Call of Duty-t elvennék a versenytársaktól." Kíváncsian várjuk, hogy ezzel a nyilatkozattal a fő kérdés eldőlt-e és megnyugodnak-e a felek a CoD kapcsán.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!