Engedményeket tenne a Microsoft, a Sony még mindig elégedetlen

Engedményeket tenne a Microsoft, a Sony még mindig elégedetlen

Visszautasíthat egy ilyen ajánlatot a Sony?

A Microsoft állítólag felajánlotta a Sonynak a Call of Duty jogait a PlayStation Plus előfizetéses szolgáltatáshoz. Nem meglepő ez a barátságosabb hangnem a Microsoft részéről, sok akadállyal kell megküzdeniük az Activision Blizzard felvásárlása kapcsán. Már korábban enyhítettek az ajánlaton, ám ez nem volt elég a Sonynak. Ráadásul a brit után az amerikai hatóság is beperli az amerikai céget. Valamit ki kell tehát találniuk, ha azt szeretnék, hogy a közel 70 milliárd dolláros üzlet ne essen a kútba.

A legújabb fejleményről a Bloomberg számolt be, miszerint a Microsoft a franchise PlayStation-konzolokon való kiadására vonatkozó 10 éves ajánlata mellett ajánlotta fel, hogy a szolgáltatásba is bekerülhet. Nemrég hasonló megállapodást kötöttek a Nintendóval is. A kiadvány úgy tudja, hogy a Sony még nem fogadta el az üzletet, mivel továbbra is harcol a fúzió ellen, amelynek során a Microsoft átvenné az irányítást az iparág egyik legnagyobb franchise-a felett.

Az, hogy a Microsoft lehetőséget ad a Sonynak arra, hogy a soroztatot az előfizetéses kínálat részévé tegye, egy lépés lehet annak az ellensúlyozására, hogy a Microsoft tisztességtelen előnyt szerezzen azzal, hogy megvásárolja az Activision Blizzardot, mert a japánok a világ legnagyobb multiplatform konzoljátékát kínálhatják kis havidíjért cserébe. Ezzel továbbá az a dilemma is feloldódna, hogy a cím, ami amely rendszeresen vezeti a konzoljátékok eladási listáit, exkluzívvá váljon. Ahogyan már említettük, korábban a Microsoft vállalta, hogy egy évtizedre biztosan eléhetővé teszi a CoD-játékokat PlayStationön. A Sonynak azonban nem volt elégséges az ajánlat, és ezt használta fel az egyik legfontosabb érvként a szabályozók előtt az üzlet ellen. Azonban ez a mostani ajánlat elgondolkodtathatja őket.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te melyik oldallal szimpatizálsz inkább ebben a vitában?