Rebootolnák az Uncharted szériát, de lesz benne egy csavar

Rebootolnák az Uncharted szériát, de lesz benne egy csavar

A Theleak.co új jelentése szerint nem a Naughty Dog égisze alatt indulna újra az Uncharted videójátékos sorozat fejlesztése.

A The Leak értesülései szerint a franchise – melynek negyedik részét PC-re is kiadták – egy „ismeretlen fejlesztőhöz” kerülne, bár kezdetben a Naughty Dog is várhatóan segítené majd az új csapatot.

Újra nagy figyelmet kapott a 2022-es filmnek és a PC-s megjelenésnek köszönhetően az egyébként impozáns videójáték sorozat, az Uncharted széria. 2019 októberére az Uncharted 4: A Thief’s End komoly mérföldkövet ért el, 15 millió példányt adtak el (4 év alatt) belőle, ami az egyik legjobban fogyó PS4-es címmé tette a Naughty Dog alkotását. 2015-ben a cég vezető játéktervezője, Robert Cogburn Kotakunak adott interjújából azonban kiderült, hogy negyedik felvonás valószínűleg az utolsó lesz a sorozatban és, mint azóta tudjuk ez tényleg így is történt.

„Ezeket a játékokat nehéz elkészíteni. Főleg egy olyan karakterrel, mint Nathan Drake. Egy ilyen meglehetősen megalapozott világban érdemes megfontolni mennyivel bővíthetjük ki az univerzumot, miközben betartjuk ezeket a szabályokat.

„Nem is szólva arról, hogy mindig ugyanazok a kérdések lesznek terítéken az általunk készített játékokban, de stúdióként már belefáradtunk abba, hogy a hasonló kérdéseket ugyanabban a fikcióban válaszoljuk meg. Jó móka lesz számunkra, ha végre belevághatunk új ötletekbe és elkezdhetjük ezeket kidolgozni [egy új sorozatban].” – mondta Cogburn.

Persze hivatalosan még semmilyen információ nem látott napvilágot, de a Leak általában jó előrejelzéseket szokott megosztani szivárgások terén, bár az Insider Gaming egyelőre például nem tudta alátámasztani ezt a pletykát, pedig a múltban már ők is pedzegették, hogy valami történhet az Uncharted sorozattal. Egyelőre azt sem lehet tudni, hogy a reboot kapcsán mikor kaphatunk valami biztosabb bejelentést, de az idei PC-s megjelenést illetően valószínűleg erre egy-két évet még várnunk kell majd.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!