Top 5: A legjobb videojátékos filmadaptációk

Top 5: A legjobb videojátékos filmadaptációk

Nektek melyik a favorit?

Ha valami népszerű, akkor abból filmet csinálnak. Legyen szó képregényről, könyvről, animéről, sőt az utóbbi időben még a videójátékok is előkerültek Hollywoodban. Amellett persze nem lehet elmenni, hogy a legtöbb ilyen alkotás, még a legfinomabban is fogalmazva sem sikerült tökéletesre. Itt példaként fel lehet hozni Michael Fassbender főszereplésével készült Assassin's Creed filmet, de a Jake Gyllenhaal által fémjelzett Prince of Persia mozit sem hagyhatjuk ki. Egyik sem volt igazán nagy bukta, de minden rajongó tudja, hogy ezekből a történetekből sokkal többet is ki lehetett volna hozni. Ebben a cikkben meg is nézzük, hogy melyik játék adaptációt érdemes elővenni, ha tényleg jó filmet akarunk nézni.

Uncharted

Amikor bejelentették, akkor sokan féltek attól, hogy ez a mozi is csak egy átlagos spin-off lesz, ahol az alapanyagot az írók egyáltalán nem tisztelik és az egésznek csak névileg lesz köze a játékhoz. Ez valamilyen szinten be is következett, de ezzel egyidőben a film sem akarja túl komolyan venni magát. Ez pedig kiegyenlíti a dolgokat. Lehet a kánontól eltérünk, de a többi utalás és biccentés miatt a játékosok talán megbékéltek. Míg aki nem ismeri az alapanyagot, akkor az nem is tudja miről marad le. Az Uncharted egy izgalmas, pörgős, sokszor meglepően vicces pop-corn film. Tom Holland elég jól eltalálta Nathan Drake karakterét és Mark Wahlberg is jól játsza a szerepét. Nem ez a film fogja megmenteni a világot, de egy estét mindenképpen megér.

Resident Evil

Itt sürgősen meg kell jegyeznünk, hogy egyedül az első epizódra gondolunk. A kissé elborult és már-már Sharknado magasságokba emelkedett folytatások itt nem kapnak szerepet, érthető okokból. De az alap első rész rendben volt. Ugyan a játék kevés helyen köszön vissza, de ez nem olyan gáz. Az alaphangulat bőven megvan, ha ezt a sztorit a képernyő mögül játszanánk végig, akkor azzal semmi gondunk nem lenne, hiszen az egész tök jól beleillik a világba. Az egy tökéletes megfogalmazás talán, hogy ugyan a szereplők nem köszönnek vissza, de a környezet a feszültség és a horrorisztikus, zombis dolgok miatt végig tudjuk, hogy ez egy Resident Evil epizód. Ez pedig a rajongóknak bőven elég.

Tomb Raider

Itt egyből tisztáznunk kell, hogy a 2018-as változatra gondolunk, ahol Ms. Croft szerepébe Alicia Vikandert láthatjuk. Nincs alapvetően baj Angelina Jolie verziójával sem, de az teljesen biztos, hogy ott igazán erős dolgokat nem láttunk. Ezzel szemben ez a reboot már az új Tomb Raider epizódokat veszi alapul. Ahol Lara már nem csak egy iszonyatosan kemény pixel harcos hercegnő, aki gyakorlatilag mindenki ellen felveszi a harcot. Itt sokkal inkább előtérbe kerül az, hogy a főszereplőnk egy sebezhető ember. Akinek vannak rossz napjai, aki néha a depresszióval is kacérkodik, de végül megoldja a problémáit, ha kell akkor egy jóleső pisztolypárbajjal. 

Sonic the Hedgehog

Ez volt az a film, amit senki nem várt. Amikor bejelentették, akkor a legtöbben csak legyintettek, hogy ‘Ugyan már!’. Ezzel szemben, Jim Carey-vel a főszerepben, a film egy igazi meglepetés volt. Ha össze kell foglalni, akkor ez egy Sonic film, leginkább gyerekeknek célozva, főleg a cuki elemek miatt, de nem csak a fiatal közönség találhatja meg benne azt, amit keres. Sok szereplő köszön vissza az eredeti történet szálakból, de az egész bőven érthető annak is, aki még soha az életben nem irányította a sündisznót.

Wreck it Ralph

Ez nem klasszikus értelemben vett adaptáció, mégis bőven megérdemli az első helyet. A Wreck It Ralph egy nagyszerű történet, ami időről-időre szépen odabiccent a geek nézőnek és azt üzeni, hogy “Tudjuk, hogy ott vagytok. Ez most csak nektek szól!”. Legyen szó arról, hogy Zangief megjelenik a gonoszok egymást segítő csoportjában, az elveszett tárgyak között ott van a Metal Gear felkiáltójele vagy éppen a híres Konami kódról, amivel egy ajtót nyitnak ki. De a film enélkül is megállja a helyét, sőt talán a legjobb rajzfilmekhez lehet hasonlítani, mert minden megvan benne, ami egy klasszikus meséhez kell. Van egy picit kifordított hősünk, egy kissé szeleburdi és naiv hercegnőnk, egy kis bonyodalom, barátság, önfeláldozás és persze boldog befejezés. A humor alapvetően jó helyen van és sokszor a csattanók nagyon szépen ülnek. Ha még nem találtatok igazán jó karácsonyi filmet, akkor Kevin mellett ennek is adjatok esélyt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!