Twitch: Top 5 streamer 2022-ben, őket néztük a legtöbbet

Csak egyetlen olyan közvetítő van, aki átlépte a 200 millió órás álomhatárt.

Továbbra sem lehet elmenni amellett a tény mellett, hogy a világ videójátékok iránt érdeklődő hányada a szabadidejét örömmel szenteli annak, hogy azt nézze, ahogy mások játszanak. A Twitch manapság egy olyan megkerülhetetlen szereplője a gamerek életének, mint a futballrajongóknak a televíziós előfizetés labdarúgásra szakosodott csatornái. Az alábbiakban azt az 5 Twitch-csatornát és/vagy Twitch-streamert találjuk meg, amelyeket összességében a legtöbbet néztük 2022-ben.

5. ESL_CSGO - 87 725 711 megtekintett óra

A Counter-Strike: Global Offensive azért előzhette meg a LoL-t, mivel utóbbiban alig-alig szerveznek nemzetközi tornát, valamint az elképesztően népszerű League of Legends-ligáknak saját dedikált csatornáik vannak (LCK, LEC, LPL, LCS stb.). Ettől függetlenül megérdemli a vállveregetést az ESL, ugyanis egyedüli kifejezetten e-sporttal foglalkozó csapatként ők kerültek oda a top 5-be.

4. auronplay - 101 459 948 megtekintett óra

Az első, de nem az utolsó spanyol nyelvű tartalomgyártó a top 5-ben auronplay. Alapvetően Minecrafttal foglalkozik, de jelentős mennyiségű órát áldozott arra, hogy elmerüljön a GTA V RP világában is. Átlagosan közel 90 000-n nézik az élő adásait, amivel a releváns mennyiségű streammel rendelkező csatornák közül ő volt a csúcstartó tavaly.

3. ibai - 112 038 431 megtekintett óra

A Rogue felvásárlása csak egyetlen aprócska szelet volt Ibai Llanos 2022-es évében. A KOI e-sport csapatának első embere még mindig csak 27 éves, de gyakorlatilag nincs olyan szeglete a videójátékoknak és az e-sportnak, ahol ne ismernék az ő nevét. Az üzletember a legnézettebb spanyol nyelvű csatornával büszkélkedhet, valamint elmondhatja azt, hogy volt egy olyan pillanat az évben, amikor 3 351 678-an (!!!!!) nézték a streamjét. Az óriási rekordot egy La Velada del Año II elnevezésű boxeseménynek köszönheti ibai, amelyet imádtak a sportág és az influenszer követői.

2. Gaules - 161 759 318 megtekintett óra

A brazil ex-profi Counter-Strike játékos portugál nyelven hozta el egész évben a legnagyobb CS:GO-versenyeket. Mivel kizárólagos jogot szerzett arra, hogy co-streamelje a mérkőzéseket, ezért nem meglepő, hogy az egész brazil közösség odacsődült a csatornájára, ha épp kedvenc e-sport játékuk ment a képernyőn. Emellett azért volt ideje arra is a 39 éves streamernek, hogy Project Zomboidozzon és Raftozzon párszáz órát.

1. xQc - 227 239 376 megtekintett óra

Félix Lengyel elképesztő. Ő az egyetlen az egész világon, aki 200 milliónál több megtekintett órát tudott kisajtolni az elmúlt 365 napban a nézőiből. A GTA RP-vel, a kaszinózással, a Minecrafttal és a több mint 1000 órányi Just Chattinggel a legnépszerűbb kategóriákba nyúlt bele a 27 éves internetes sztár, aki csak 2022-ben 1,7 millió új követőt gyűjtött. A kanadai híresség utóbbi mutatóban így is "csak" az ötödik, ugyanis Ninja (~18 millió követő), auronplay (~14 millió követő), Rubius (~13 millió követő) és ibai (~12 millió követő) is megelőzi őt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te nézted ibai 3+ millió egyidejű nézős streamjét?