Magyar Twitch: Őket néztük 2022-ben a legtöbbet, ott az e-sport a top 10-ben

Magyar Twitch: Őket néztük 2022-ben a legtöbbet, ott az e-sport a top 10-ben

Az első helyezettet majdnem annyit néztük összességében, mint a másodikat, a harmadikat és a negyediket együttesen.

Továbbra sem tudja felvenni egyik videós oldal sem a versenyt a Twitchcsel, a világ leglátogatottabb streaming platformjával. 2022-ben elképesztő mennyiségű tartalmat érhettünk el ezen a felületen magyar nyelven, legyen szó a beszélgetésekről, a videójátékokról vagy épp az e-sportról. Az alábbiakban a legnagyobb össznézettséggel rendelkező csatornákat találjátok meg, avagy a lista az idei évre vetített megtekintett órák száma alapján készült.

Top 10 legnézettebb magyar nyelvű streamer (csatorna) 2022-ben a Twitch platformján

Mielőtt az abszolút legnézettebbekre rátérnénk, meg kell említeni néhány olyan felhasználót, aki épp csak lemaradt a top 10-ről. A 11. helyet a LeetEsport kaparintotta meg, főleg hazai és nemzetközi VALORANT-, valamint Counter-Strike: Global Offensive-versenyeket hoztak el az e-sportok szerelmesei számára. Közvetlen mögöttük ott az esport1tv, az Esport1 FPS-ekre szakosodott csatornája, amelyen olyan eseményeket követhettünk idén, mint torzsi történelmi elődöntős helyezése az IEM Rio Majorön és a TMP CS:GO Masters második kiírásának fináléja, ahol az ONYX végül legyűrte a BEE-t

A két e-sportos csatorna után következik Konti (6. legtöbb közvetített órával is rendelkezik 2022-ben), aki egykori e-sportolóként megnyert egy rakat magyar LAN-t (többek között az MNEB PUBG-t 2018-ban), azonban manapság már variety gamerként tevékenykedik. A top 15-be még befért hazánk első számú (magyar nyelvű) World of Tanks közvetítője, azaz Tanekilt, valamint cristijAn, aki a FIFA 22 és FIFA 23 mellett belekóstolt a Fortnite világába is. 

10. Avid_is_Odd - 561 588 megtekintett óra

Egy valódi variety streamerről van szó, aki összességében a legtöbbet az Elden Ring előtt töltötte, utána következik a Grounded és a Vampire Survivors.

9. mirageeputo_ - 563 977 megtekintett óra

Ha Formula-1-re fáj a fogunk, akkor kérdés nélkül az ő oldalát kell megnyitni. F1 22-be, F1 2021-be és F1 Manager 2022-be összesen több mint 1000 órát tett bele, ami mutatja töretlen lelkesedését a "száguldó cirkusz" iránt.

8. yeahunter - 681 227 megtekintett óra

Szintén a változatosságot részesíti előnyben az egykoron szinte kizárólag FPS-játékokkal (PUBG, Tarkov, R6S) foglalkozó főállású gamer. Avidhoz hasonlóan az Elden Ring volt a csúcs nála is 2022-ben, utána következett az R6S és a Vampire Survivors.

7. esport2tv - 795 987 megtekintett óra

Ha profi League of Legendsről van szó, akkor megkerülhetetlen az Esport1 legnézettebb Twitch csatornája. A hazai ütközetek mellett magyar nyelven élvezhettük az LEC 2022-es tavaszi és nyári szezonját, az EBL tavaszi szezonját, az EU Masters tavaszi és nyári szezonját, az MSI-t és a Worldsöt is. A néha elég kellemetlen időeltolódás miatt bár visszaestek idén a számok, de a mennyiségből nem adott alább a csapat, sőt. Összességében 2021-hez képest 25%-kal növekedett a közvetített órák száma, ami jól mutatja, hogy igenis van igény arra, hogy saját anyanyelvünkön élvezhessük a legjobb LoL-osok összecsapásait.

6. AdamKissAK - 962 601 megtekintett óra

A top 10 legnagyobb vesztese AK, aki a 38,5%-os visszaesés ellenére azért nem kell, hogy szomorkodjon. Ő volt idén a második legnézettebb LoL-os tartalomgyártó, aki egy közepes városnyi új követőre tett szert, így már majdnem 200 000-re rendelkezik összességében.

2022 5 legnézettebb magyar Twitch streameréért irány a következő oldal!

5. TsBlackii - 1 010 197 megtekintett óra

Alaposan megtolta a számait Blackiinek a koreai trip, amikor a világ egyik, ha nem a legerősebb szerverén játszhatott egy hónapon keresztül. A Kihívó rang végül nem jött össze számára, de így is ő volt 2022 #1 magyar nyelvű LoL közvetítője.

4. Ruben - 1 066 048 megtekintett óra

A félkarú rablók pörgetése kifejezetten bejött az egykori fortnite-osnak, ugyanis az összes élőzésének több mint 3/4-ében ilyen tartalmat lőtt fel a nézőinek. Néha jutott idő azért játszani is, csak a Dread Hungerbe azért beletett 100+ órát néhány hét leforgása alatt.

3. Fyrexxx - 1 097 039 megtekintett óra

Nessaj folyamatosan tudja növelni a számait, így minden esélye megvan arra, hogy a második helyre kapaszkodjon fel 2023-ban. A többi variety streamerhez hasonlóan az Elden Ring nála is az első helyre került, de nem sokkal maradt el tőle az F1 22 sem.

2. Nerdhub - 1 406 218 megtekintett óra

Úgy sikerült megszereznie összességében az ezüstérmet a Nerdhub csapatának, hogy szeptember óta egyáltalán nem került tartalom a csatornájukra, sőt végleg bannolta is őket a Twitch. A nyári subathon ennek ellenére történelmi események számít (egyetlen hónap alatt 553 871 megtekintett óra), ugyanis soha ennyien nem néztek még folyamatosan élő magyar közvetítést, mint a Nerdhubot azokban a hetekben.

1. WeAreTheVR - 3 556 486 megtekintett óra

Ismételten odakerült a korona a VR-os srácok fejére, ugyanis elképesztő számokat produkáltak az idei esztendőben is. Az ő nevükhöz fűződik Magyarország leghallgatottabb vodcastje a Happy Hour, valamint ők ültették le a legtöbb nézőt egy adott pillanatban a Twitch elé, ha magyar nyelvű anyagról van szó (14 882-es peak június 12-én az Xbox & Bethesda Games Showcase alatt ). Még csak megszorongatni sem tudta senki őket 2022-ben, így óriási meglepetés lenne, ha nem folytatódna a trend, avagy nem ők lennének jövőre is hazánk legnézettebb Twitch streamerei.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te költöttél pénzt Twitch-feliratkozásra 2022-ben?