Hiába volt népszerű, nem folytatják az 1899 című sorozatot

Hiába volt népszerű, nem folytatják az 1899 című sorozatot

A rajongók még petíciót is írtak, hogy folytassák a sorozatot!

Hiába az előzetes tervek, hiába az óriási népszerűség, a Netlfix a továbbiakban nem kér az egyik saját gyártású sorozatából, az 1899-ből. Erről az egyik alkotó, Baran bo Odar számolt be közösségi oldalán. A készítő nevéhez fűződik a Dark (Sötétség) című sci-fi/dráma sorozat is, amely korábban három évadot futott szintén a Netflxen. Pedig az 1899 esetében is ebben gondolkodtak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

baranboodar ???? (@baranboodar) által megosztott bejegyzés

„Nehéz szívvel kell közölnünk, hogy az 1899 nem kap folytatást. Szerettük volna befejezni ezt a hihetetlen utazást egy második és harmadik évaddal, ahogyan azt a Dark esetében is tettük. Azonban néha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan terveztük. Ilyen az élet. Tudjuk, hogy a döntés rajongók millióinak okoz csalódást. De szeretnénk a szívünk legmélyéből megköszönni nektek, hogy részesei voltak ennek a csodálatos utazásnak” – írta Baran bo Odar az alkotótársával, Jantje Friese-vel közösen aláírt posztjában.

Ez egy újabb meglehetősen megkérdőjelezhető döntés a Netflix részéről. Az első évad – amelyet 2022. november 17-én mutattak be – nagy népszerűségnek örvendett. Az Emily Beecham főszereplésével készült történelmi sci-fi sorozat a történet szerint egy Southamptonból New Yorkba tartó európai bevándorlókból álló csoportot követett nyomon, amikor hajójukon rejtélyes eseményekkel kell szembenézniük. A sorozat pozitív kritikákat kapott és hetekig a Netflix Top 10-es listáján is szerepelt.

Éppen ezért érte a bejelentés hidegzuhanyként a rajongókat. Csalódottságuknak pedig természetesen hangot is adtak, sőt még egy petíciót is elindítottak, amelyben felszólították a Netflixet, hogy újítsa meg a sorozatot. A számláló néhány óra alatt már közel 19 ezernél jár, amennyiben te is szeretnéd, hogy kapjon folytatást, érdemes lehet aláírni. 

„Az 1899-et egyértelműen úgy hozták létre, hogy azt több évaddal tervezték" – áll a petíció biojában. „Az első évad után rengeteg megválaszolatlan kérdés maradt, és egy nagy cliffhangerrel zárták az utolsó epizódot. A sorozat folytatását és a történet megfelelő befejezését szeretnénk".

Ennek ellenére a rajongók két dologban is bízhatnak. Egyrészt, hogy valamiért a Netflix meggondolja magát, vagy esetleg egy másik platform meglátja benne a lehetőséget. Máskülönben az 1899 története befejezetlen marad.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!