Ilyen áron kerülnek forgalomba az Nvidia 4070 Ti videókártyái

Ilyen áron kerülnek forgalomba az Nvidia 4070 Ti videókártyái

Szimplán csak átkeresztelték a gyengébbik 4080-as modellt, de az ára egyelőre nem igazán csökkent.

Továbbra is az Nvidia a videókártya piac koronázatlan királya és ezt pontosan tudják a zöldek. Már a 3000-es széria is ütött, de a 4000-es modellek abszolút viszik a prímet teljesítmény terén. Ennek ellenére a cég hozzáállását sokan nem szeretik, hiszen nem csak elképesztő áron adják még most a kártyáikat, de korábban a vállalat első embere is azt mondta, hogy ne is álmodjanak a játékosok az árak csökkentéséről. Aztán ott volt a 4080-as blama, miszerint a kisebbik, 12GB-os verziót visszahívták, így csak a 16GB-os modell kapott elsőre zöld utat. Mostanra viszont kiderült, hogy igaznak bizonyultak a pletykák, miszerint egyszerűen csak átnevezték a gyengébb hardvert 4070 Ti-ra és ezzel a lendülettel piacra is dobták.

Egyesek akkor azt hitték, hogy az Nvidia némileg csökkenti majd ezeknek a GPU-knak az árát, de most már világosan látszik, hogy ez egyáltalán nem állt szándékukban. Elindult ugyanis Kínában a kártyák értékesítése és az ajánlott fogyasztói ára nagyjából 7000 kínai jüannál kezdődik – körülbelül 380 ezer forintnak felel ez meg, mindenféle adóterhek nélkül. A különböző variációk esetében az ár felkúszott egészen 8399 RMB-ig – ez kb. 456 ezer forintot jelent. A 16GB-os modellhez képest ez 25 százalékkal olcsóbban már megvásárolható, ami ugyanaz az az árazást takarja, mint mikor 4080-as kártyaként szerették volna értékesíteni – annak akkor 7199 kínai jüan volt a kezdő ára.

Ennek ellentmond egyébként a videocardz.com beszámolója, mert az általuk kiadott cikkben 799-es dolláros áron szerepel a 4070 Ti, ami megközelítőleg 306 ezer forintot jelent.

Az NVIDIA megerősítette, hogy az RTX 4070 Ti gyorsabb, mint az RTX 3090 Ti, de számok alapján azt egyelőre nem tudni, hogy mennyivel. A kártya az Ada Lovelace architektúrán alapul, és ez a harmadik GPU, amely támogatja a DLSS3 felskálázási technológiát. Az RTX 4070 Ti január 5-től lesz elérhető hivatalosan.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!