Közel két millió dollárt kell fizetnie a CD Projekt REDnek a Cyberpunk miatt

Közel két millió dollárt kell fizetnie a CD Projekt REDnek a Cyberpunk miatt

Befektetők vs CDPR 1-0.

Egy kaliforniai szövetségi bíró zöld utat adott egy Cyberpunk 2077 per rendezéséhez, amelyet a befektetők indítottak a CD Projekt Red kiadó ellen. Elsőre meglepő lehet, hogy a befektetők beperlik a játékfejlesztőket, de ha jobban belegondolunk, egyértelmű, milyen okból indulhatott a per. Ez pedig természetesen a futurisztikus RPG-játék botrányos indulása.

Az Egyesült Államok egyik kaliforniai kerületi bíróságán benyújtott kereset azt állította, hogy a Cyberpunk 2077 a megjelenésekor "játszhatatlan" volt, emiatt a befektetők pénzügyi kárt szenvedtek, mivel a CD Projekt Red kénytelen volt visszatérítést nyújtani a feldühödött játékosoknak, különösen a játék konzolos kiadásai esetében.

A Law360 beszámolója szerint az egyezség értelmében a CD Projekt Red 1,85 millió dollárt fizet a befektetők csoportjának, de nem kell elismernie a perben szereplő konkrét vádakat. A Cyberpunk 2077 azonban a viharos megjelenése óta fokozatosan megnyerte a rajongók tetszését egy sor javítással, amelyek számos olyan technikai hibát orvosoltak, amelyek a játék megjelenésekor problémát okoztak. A Netflix Cyberpunk Edgerunners című anime-sorozatának debütálása ráadásul fellendítette az eladásokat 2022 második felében, és mára több mint 20 millió példányban kelt el világszerte.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!