PS6 helyett valami egészen mással rukkolt elő a Sony

PS6 helyett valami egészen mással rukkolt elő a Sony

Bemutatkozott a Sony Afeela, ami nem egy újabb konzol, hanem valami teljesen más.

Furcsa irányba halad manapság az autóipar is, legalábbis egy bizonyos része. Az elektromos autózás már nem újdonság 2023-ban, az viszont még ingen, hogy oda is elértek a különböző együttműködések és olyan cégek is autókkal állnak elő, akiket mindeddig nem ezen oldalukról ismertünk. Ilyen például a Sony, ami a CES 2023 alatt bemutatta első elektromosautóját, szorosan együttműködve a Hondával.

A galériáért kattints a képre!

Igen, kitaláltátok! Persze, hogy ebben is lehet majd játszani. Természetesen a Honda kezében van az Afeela projekt autózási része, a Sony pedig a technikáért, a szórakozásért felel. Valljuk be őszintén, papíron ez így gyilkos kombónak tűnik. Bár egyelőre csak egy tanulmányautót mutattak be, az ígéretek szerint 2026-ban már megvásárolható modellel állnak elő, amely hármas szintű önvezetési tulajdonságokkal rendelkezik majd, nyilván tisztán elektromos hajtású lesz, 500 kilométeres hatótávval. 

Hogy pontosan milyen hardver szolgáltatja majd a rendszer gaming oldalát, azt egyelőre nem tudni, ellentmondásosak az információk. Egyes értesülések szerint beépített PlayStation konzolokkal érkezik majd a kocsi, mások viszont arról beszélnek, hogy míg a Tesla a Steam felületét szeretné a járműveibe építeni, addig a Sony és a Honda közös kocsija az Epic Games szolgáltatását népszerűsíti majd.

Mit gondoltok a hasonló kezdeményezésekről? Tényleg ez lesz az autózás jövője vagy az Afeelához hasonló projektek megmaradnak az autóipar egy vékony szeletének?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!