Madden NFL 23: Eltávolítja az EA az újraélesztős ünneplést Damar Hamlin tiszteletére

Madden NFL 23: Eltávolítja az EA az újraélesztős ünneplést Damar Hamlin tiszteletére

Teljesen érthető az EA döntése.

Január 2-án, a Cincinnati Bengals elleni hétfő esti rangadón a Buffalo Bills safetyje, Damar Hamlin egy ütközés után összeesett, mert leállt a szíve. A 24 éves játékost újraélesztették és helyreállt a szívverése, mielőtt a Cincinnati Egyetem orvosi központjába szállították. Szerencsére javult az állapota és már tegnap előtt hazautazhatott Buffalóba, ahol egy helyi kórházban ápolják tovább. Az NFL végül úgy döntött, hogy a két csapat meccsét eltörli, így a megszokott menetrenddel indul el a hétvégén a rájátszás. 

Az EA is reagált az esetre és a játékban a touchdown utáni ünneplésekből kiveszik azt, amely azt imitálja, mintha az egyik játékos újraélesztést alkalmazna a másikon.

„Az EA Sports lépéseket tesz annak érdekében, hogy a következő napokban egy frissítéssel eltávolítsa az ünneplést a Madden NFL 23-ból" – mondta a cég szóvivője.

A Madden 23 egyébként ismét egy népszerű cím lett, főként az Egyesült Államokban, ami nem meglepő hiszen maga a liga is kiemelkedik a többi profi bajnokság közül népszerűségben Észak-Amerikában. A Madden NFL 23 konkrétan a 2022 augusztusi megjelenését követően az USA havi szoftvereladási listájának élén végzett. Ez volt a 23. egymást követő év, amikor egy Madden NFL-játék a legkelendőbb cím volt a megjelenés hónapjában. Éppen ezért kellemetlen, hogy itt is felmerülnek komoly hibák. Az EA nemrég bocsánatot kért a rajongóktól, miután egy "adattárolási probléma" miatt számos játékos elvesztette a Madden NFL 23 franchise mentési fájljait. Ez a játékmód egyébként egy klasszikus a sorozat történetében, mely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy több szezonon keresztül menedzseljék egy csapatukat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Melyik a kedvenc NFL-csapatod?