Gaming: Rasszista tetoválások miatt hördült fel a közösség

Gaming: Rasszista tetoválások miatt hördült fel a közösség

Már a reportolás rendszere sem egyszerű.

Óriási problémát okoz az NBA2K23-ban felszámolni azokat a fiókokat, amelyek nyíltan reklámozzák a rasszizmust. A világ legnépszerűbb kosárlabdás videójátékában saját ízlés szerint lehet felöltöztetni a MyPlayer módban a karaktert, amely szabadságot sokan a végleteken is túl kihasználnak. A legnagyobb közösségi fórumra felkerültek bizonyítékok arról, hogy a jelentések ellenére a fejlesztő nem tiltja ki azonnal azokat a felhasználókat, akik fajgyűlöletet "reklámoznak" tetoválásaikkal.

Már a jelentés rendszere sem működik jól

Konkrétan a playstationös NBA2K23-on belül nincs lehetőség arra, hogy a problémás játékosokat reportolják a többiek. Erre külön felület van, amihez még hozzá lehet csapni a Sony irányába történő jelzéseket, szintén egy másik oldalon. Ennyi kattintgatást nem sokan vállalnak be, így itt már egy akadály gördül a bannolások elé. PC-n egyszerűbb ez a folyamat, azonban ez sem működik tökéletesen. Sőt! Egy játékos azt írta, hogy ha valamilyen módon megosztod a support felé a nevét a reportolni kívánt illetőnek, akkor még téged szankcionálnak azért, mert megsértetted a társad személyiségi jogait.

A káosz hatalmas, a fejlesztő-kiadó nem tesz semmit, a játékosok kénytelenek elviselni, hogy társadalmi csoportokat sértő feliratokba és szimbólumokba futhatnak bele a pályán, miközben csak jól szeretnék érezni magukat. Remélhetőleg a 2K minél hamarabb felszámolja ezt a súlyos problémát és megtisztítja a közösséget azoktól, akik nem odavalóak.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te játszottál valaha NBA2K-játékkal?