HLTV díjátadó: S1mple, a FaZe és aNa az év legjobbjai között

HLTV díjátadó: S1mple, a FaZe és aNa az év legjobbjai között

A HLTV egy közel hibátlan díjátadóval állt elő második nekifutásra. Íme a díjazottak!

Szombat este minden Counter-Strike rajongó tekintete a stockholmi HLTV díjátadón volt, ahol többek között az év legjobb játékosait, csapatait és edzőjét ünnepelték a játék történetének legnagyobb legendái. A tavalyi visszafogott és nem is túl szórakoztató első próbálkozás után a HLTV ezúttal egy minőségi műsort rakott össze, amiben az érzelmes és gondolatébresztő beszédektől kezdve a humorig minden klappolt. A nézőtéren ülő játékosok reakciói pedig megerősítették azt az érzést, amit a szervezők ezzel az eseménnyel meg akartak fogni: hogy ez legyen a CS:GO Aranylabdája. Nem tartanak még ott, de nagyon jó úton haladnak efelé.

Egyértelműen segített, hogy az idei műsor mögött erősebb koncepció állt. Ezúttal nem a magyarázkodásé volt a főszerep, hanem a díjaké és a játékosoké. A három órásra nyúló esemény kétszer hosszabb volt a tavalyinál, mégis sokkal pörgősebb volt. Igaz, idén vagy kétszerannyi díjat osztottak ki a HLTV-sek, hiszen a HLTV Top 20 legjobb háromja mellett temérdek paneldíjjal bővült a repertoár. Ezekről szavazás útján döntöttek szakértők, minden esetben három-három jelölt közül választottak a panel tagjai. Ráadásul idén először nőket is díjaztak egyéni játékos és csapatszinten. Ezek az ESL Impact erős első éve után megérdemelten kaptak helyet az eseményen.

No de nézzük, kik vihettek haza díjakat! Entry fragger kategóriában NiKo éppencsak, de lenyomta YEKINDARt a panel szemében. Ax1Le a zárójátékosok között több pontot szerzett, mint ropz és kscerato együttvéve. Perfecto lett a legjobb anchor-játékos. Az AWP-sek gyöngye természetesen s1mple lett Sh1ro és ZywOo ellenében. Az év irányítója díjat megérdemelten és hatalmas fölénnyel vihette el karrigan.

Az edzői díj eredménye kissé megosztó volt a FaZe játékosainak körében, hiszen robbaN a sikereik ellenére alulmaradt B1ad3-del szemben. Ugyanennyire nem örültek annak sem, hogy ropz sorsfordító highlightja a 2022-es IEM Katowice fináléjából veszített m0NESY látványos, de nem túl jelentőségteljes 1v4-e ellen, amit az MIBR ellen egy koppenhágai stúdió LAN-on lőtt.

Az orosz játékos kategóriagyőzelmét egyébként Snax konferálta fel, aki elsütött néhány zseniális viccet is gyorsan. Például arról, hogy pénzt gyűjt Svédországnak jobb internetre, hogy ne legyen 40%-os packet loss a jövőben – utalva ezzel a 2021-es NIP–Anonymo drámára. M0NESY ezután az év újonca díjat is bezsebelte, legyőzve Patsit és w0nderfult.

A műsor a legjobb női csapatok díjazásával folytatódott, ahol a flashie révén magyar érdekeltséggel rendelkező CLG Red is a jelöltek között volt. A győztes viszont nem túl nagy meglepetésre az a Nigma Galaxy lett, akik dominálták 2022-ben az ESL Impact tornáit. A díjat a csapat nevében átvevő vilga beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy szeretné, ha mainstreammé válnának a kevert nemű csapatok. Az év női játékosa szintén a Nigma Galaxy soraiból került ki: a román származású AWP-s, aNa érdemelte ki a legelső ilyen díjat. Az év csapata a teljes versenykört figyelembe véve természetesen a FaZe lett.

A paneldíjakat követően pedig jöhetett az est fénypontja, azaz a HLTV Top 20 dobogójának leleplezése. A győztes nem túl meglepő módon s1mple lett, aki rekordot döntve már harmadjára lett az év legjobb játékosa CS:GO-ban. Az ukrán játékos kilenc tier 1-es tornán játszott 2022-ben, az utolsó kettőt leszámítva mindegyiken minimum a kivételesen értékes játékosok között volt, két ízben ő lett az MVP is. A második és a harmadik hely sorsa egy fokkal izgalmasabb volt, mert nagyon kevés választotta el ZywOo-t és sh1rot tavaly. Azonban a francia játékos az év legmeggyőzőbb MVP-teljesítményével elcsente az ezüstérmet orosz ellenfele elől.

Díjak és jelöltek összegezve

- Az év entry fraggere (⁠NiKo⁠, stavn, YEKINDAR)
- Az év zárójátékosa (Ax1LeKSCERATO, ropz)
- Az év anchor-játékosa (NAFPerfecto, sjuush)
- Az év AWP-se (sh1ro, s1mple, ZywOo)
- Az év IGL-je (cadiaN⁠, karrigan, Jame)
- Az év edzője (B1ad3⁠, RobbaN⁠, sAw)
- Az év highlightja (m0NESY vs. MIBR, ropz vs. G2, broky⁠ vs. Astralis)
- Az év újonca (m0NESY, Patsi, w0nderful)
- Az év női csapata (Nigma Galaxy, FURIA fe, CLG Red)
- Az év csapata (FaZe, G2, Natus Vincere)
- Az év női játékosa (ANa, Olga, vilga)
- Az év játékosa (s1mple, ZywOo, sh1ro)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!