Hirdetés

A kétórányi magyarázkodás közben a díjakra is jutott idő a HLTV díjátadóján

Tegnap este először egy koppenhágai stúdióban, élő műsorban leplezte le a HLTV 2021 három legjobb játékosát. De vajon megért ennyi hűhót s1mple borítékolható első helye? Élménybeszámoló.

Hirdetés

A HLTV legjobb játékosokat rangsoroló Top 20-as listája 2010 óta van velünk. Viszont a formátum, miszerint január elejétől kezdve naponta jelenik meg egy-egy cikk, kezdett már ellaposodni. A megoldást pedig egy díjátadó ceremóniában látta meg a HLTV, ahol a legjobb három játékos sorrendje élő műsorban derül ki. Szombat este 19:00-tól indult az első ilyen alkalom, amit pedig biztosan tudtunk előtte, hogy s1mple első lesz, ZywOo és NiKo pedig a második helyért küzdenek, de a francia tűnt esélyesnek, mert ha rászűrünk a HLTV-n a top 10 elleni meccsekre, ezt dobja ki a gép. Innentől kezdve a kérdés nem is a top 3 kiléte vagy sorrendje volt, hanem a produkció. Vajon van-e értelme ennek a felhajtásnak a borítékolható eredmények ellenére is? Ki tudnak-e tölteni ezzel kettő egész órát hasznosan, ahogyan azt előzetesen beígérték?

A műsort Freya Spiers brit műsorvezető-riporter nyitotta meg, aki elárulta, nem csak a legjobb játékost, de a legjobb csapatot is díjazni fogják (vagyis a NAVIt). Ezután rögtön átvonult a színpadról egy pár kanapéhoz, ahol Chad "SPUNJ" Burchill, Milan "Striker" Švejda és Zvonimir "Professeur" Burazin várta - vagyis a HLTV Confirmed bejáratott csapata. A kényelmesnek tűnő, egyszerű setting ellenére nem nagyon húzták az időt, már ha a versenyről versenyre évösszegzést nem vesszük annak. 10 perc alatt eljutottunk a Cloud9 éveleji feloszlásáig. Freya és SPUNJ profin, gördülékenyen, átgondoltan haladtak a témákkal, de azért komoly időrendi ugrálások voltak a HLTV-sek részéről, ami néha megbontja ennek a résznek a dinamikáját.

Sebaj, úgyis mindenki azért nézi ezt az egészet, hogy NiKo vagy ZywOo lesz-e a második a végén, nem azért, mert fogalmuk sincs mi történt tavaly - gondoltam én. 20 perc után eljutottunk az EPL 14. szezonjának döntőéig és a gránátos CS:GO frissítésig, de ezekről nem tudtunk meg semmi érdekeset azon kívül, hogy SPUNJot nem tudta egy néző meggyőzni az M4A1-S metáról, de később belátta hibáját. Említésre kerültek az év végi nagy versenyek is, mint a PGL Major Stockholm, a BLAST Premier Fall Final és World Final, de aki elemzésre számított az erőviszonyok vagy a szétesőben lévő felállások kapcsán, az nem kapott szinte semmi olyat, amire magától ne jöhetett volna rá.

Futottak még

30 perccel a műsor indulása után eljutottunk végre a fontos kérdésig: hogyan dönt a HLTV a helyezésekről? Idén az online éra miatt még több kritika érte őket olyan választásokért, mint ropz 18. helye, electroNic 7. helye, vagy a Gambit által megszerzett 4-5-6. helyek. Ennek demonstrálására előhúztak egy Ax1Le vs electroNic grafikát, amiből megtudtuk, hogy előbbi online jobb volt, szerzett MVP-t is. Ami lehet könnyebb, ha nem hívják valamelyik csapattársadat s1mplenek, de ez nem került szóba.

A másik nagy kérdés az elmúlt hetekben frozen és TeSeS hiánya volt a listáról. Mint megtudtuk, ők a 21. és 22. helyen állnak azon a belső használatra szánt 100 legjobb játékost tartalmazó listán, amiből végül a legjobb 20-at publikálják. Jó tudni. Ekkor már a műsoridő 45. percénél tartottunk, és mit ne mondjak, ez az első panel igen jelentéktelenre sikerült, nem kaptunk semmilyen kontextust arról, hogy akkor a top 3 játékos ezt vagy azt csinálta az évben, és ilyen skillje meg olyan csapattársa van, de legalább a "miért nem került be X játékos" kérdések után végre jöhetett a főesemény: a díjátadó.

Legjobb csapat

Az első díj a legjobb csapatnak járt, itt a jelölt csapatokról láthattunk egy összeállítást. A Gambit és NAVI versenyeztek ezért a címért, de vajon melyikük nyerhette meg? Mielőtt biztosítanék mindenkit arról, hogy a NAVI, kitérnék arra, hogy a hanggal néha voltak bajok a streamen, a videók ordítottak, a műsorvezetők suttogtak. Viszont a NAVInak ezúton is gratulálunk a megérdemelt címért! A CEO-juk előre felvett bejelentkezése kellemesen jóra sikerült, tele easter eggekkel (m0NESY átigazolási díj feliratú aktatáska tele pénzzel) és odaszúrásokkal az Akumának, a G2-nak és mindenki másnak. Így kell ezt csinálni, egyértelműen az egész műsor csúcspontja volt ez a két perc.

Év highlightja

Ezt követően jöhetett az év highlightja díj, így a műsor eddigi 50 perce alatt már vagy negyedjére nézhettük meg cadiaN 1v4 clutchját a Heroic vs Gambit EPL 13. döntőből. Továbbra is kiváló jelenetsor, meg kell hagyni, de nem túl fair egy ennyire lehetetlen clutchot összevetni bármi mással, refrezhnek és nicodooznak esélye sem volt a győzelemre ez ellen.

Ezen a ponton azért felmerült bennem egy rosszmájú kérdés. Azért csak dánok voltak versenyben ebben a kategóriában, mert legalább egy profi játékost szerettek volna személyesen is megvendégelni a valódi tét nélküli díj kapcsán a Dániában lévő stúdióban, vagy a szerencse hozta így? Mindenesetre is, cadiaN személyesen vette át a díjat, ami egy kis beszélgetéssel társult. Neki is feltűnt a furcsa egybeesés, bár ő a HLTV dán eredetét sejtette mögötte. Élő adásban sajnos nem igazán lehetett élvezni ezt a részt, ugyanis valamilyen Twitch/HLTV technikai probléma miatt néha megállt a stream (a VOD-on már hibátlan, élőben csak valami twitches kép jelent meg ilyenkor). Amikor helyreállt, akkor cadiaN kézbe vehette a díját, és kapott egy kis lehetőséget arra, hogy megtippelje a top 3-at: s1mple, NiKo, ZywOo az ő sorrrendje, de ha fordítva lesz a második hely, azt is elfogadja.

A következő oldalon folytatjuk a top 3-mal és a helyezésekkel!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés