HLTV Top 20: A brazil fenegyerek, aki egy coldzera elleni vereséggel kezdte karrierjét

HLTV Top 20: A brazil fenegyerek, aki egy coldzera elleni vereséggel kezdte karrierjét

Az első brazil, aki 2021-ben a legjobb 20 közé lőtte magát.

A brazil CS mindig is egy roppant izgalmas és hatalmas szeletét képezte a profi Counter-Strike-nak, ez így van mostanság is, habár a legnagyobb sikerek az utóbbi években elkerülik a brazil csapatokat. Ami 4-5 éve a brazil CS:GO volt, az most inkább a CIS. Kiemelkedő játékosaik persze most is szép számmal akadnak, csaképp a csapatok nem állnak össze úgy, hogy abból és régi SK vagy régi LG stílusú ötös legyen.

A legeredményesebb próbálkozó a Furia, akik egész jól megvettették a lábukat a HLTV ranglista 10. helye körül, a legnagyobb versenyeken mégsem látjuk őket a legjobbak között. Pedig a Furia sorai között is vannak olyan brazil játékosok, akik a régi FalleNt vagy a régi coldzerát idézik, például a 22 éves Kaike "KSCERATO" Cerato, akit most 2021 15. legjobb játékosának választott a HLTV.

Az elismerés pedig bőségesen megérdemelt a brazil játékos részéről. Az a srác, akinek anno a testvére mutatta meg a CS-t, aki sokáig csak poénból játszott, majd első komolyabb versenyét pont egy coldzerát is felvonultató Dexterity ellen veszítette el, ma már a legjobbak között játszik és sorozatban másodjára lőtte be magát az 20 legjobb közé. A köztudtaba 2018-ban robbant be, amikor két hétnyi Furia Academy játék után rögtön előléptették őt a nagy csapatba. Onnantól kezdve pedig nem volt megállás. Persze túlzás lenne azt állítani, hogy a Furia varázsütősre robbant be a nagyok közé. Folyamatos munka árán fejlődött a csapat, ahogy KSCERATO is. Először meghódították a hazai közösséget, aztán jöhettek a nagy nemzetközi versenyek, az ESL Major, az első ESL Pro League, majd azokon az egyre előkelőbb helyezések.

Ma már nem igazán létezik tier 1-es CS:GO verseny Furia nélkül, legnagyobb ellenfelük azonban a koronavírus volt az utóbbi két évben. Sokszor vált lehetetlenné számukra, hogy dél-amerikai csapatként Európában, európai versenyen játszanak. Egy valami azonban mindig biztos a meccseiken, hogy KSCERATO remek játékkal tolja előrébb és előrébb a csapatát.

Tavaly, az összes nagy eventet figyelembevéve, KSCERATO 1.2-es HLTV értékelést kapott, amivel a negyedik legjobb volt a teljes mezőnyben, irgalmatlan mennyiségben szálíltotta a frageket, szinte minden statisztikában az élen járt csapatában. 

KSCERATO és a Furia a HLTV 10. helyén kezdte meg 2022-t és biztosak lehetünk benne, hogy ettől csak még előrébb szeretnének majd jutni. A lehetőség ott áll előttük, a csapat készen áll. Végre úgy tűnik, hogy egy olyan ötöse van a Furiának, ami újra fellőheti Brazíliát a CS:GO nagytérképére.

A HLTV TOP 20 EDDIG:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!