Videó: Egy gyenge 2020 után ismét a legjobbak közé került Twistzz

Videó: Egy gyenge 2020 után ismét a legjobbak közé került Twistzz

A kanadai játékos nagyon bizakodó ropz érkezése után 2022-vel kapcsolatban.

A 22 éves Russel "Twistzz" Van Dulken karrierje során már harmadjára került a be a legjobb 20 játékos közé a HLTV rangsorában. A 16 éves kora óta profiként ténykedő kanadai neve szinte összeforrt a Liquidével - legnagyobb sikereit is velük érte el -, azonban 2020-ban annyira rosszul ment nekik, hogy az év végén inkább átigazolt a FaZe-be, ahol most ropz érkezésével kaphat újabb lendületet a projekt Karrigan kezei alatt. 2020 Twistzz elmondása szerint már csak azért sem jött össze, mert a Liquidben súlyos problémák voltak. Elmondása szerint "a FaZe előtt elfelejtettem, hogy hogyan néz ki egy egészséges környezet, ennek a csapatnak mindig pozitív az aurája, az emberek élvezik egymás társaságát."

Ami pedig a 2021-es teljesítményt illeti, a HLTV szerint a 17. helyre ért fel Twistzz egyéni játéka a csapatának felemás szereplései ellenére. A legjobbak között is kitűnt tavaly a 0.46-os körönkénti headshot átlagával, illetve konzisztens játékával, melyet az alábbi rövid összeállításunkban is szemügyre vehettek:

A Top 20 kapcsán vele készült interjúban új csapatával töltött éve kapta a főszerepet. Kezdve azzal, hogy 2020 végén mi vezetett a váltáshoz, valamint a gyengébb teljesítményéhez - ami miatt nem került be akkor a Top 20-ba -, egészen addig, hogy ropznak milyen szerepe lehet a 2022-ben várt sikerek elérésében.

"Úgy érzem nem volt elég jó lehetőségem 2020-ban felkerülni a listára. Az életem folyamatosan változott, és egy nagyon kényelmetlen helyzetben találtam magam a csapattal, ami ártott az önbizalmamnak és a motivációmnak. Ezért boldog vagyok, hogy idén bekerültem, a nagyobb cél pedig a top 5 lenne, így a top 20 újbóli elérése segít látni a haladást, látszik a kemény munka és az elkötelezettség."

Emlékezetes pillanat volt karrierjében, amikor 2020 végén bejelentette távozási szándékát a Liquidtől. Néhány héttel később pedig megkereste őt a FaZe, akiket Karrigan várható érkezése miatt választott elsősorban, de az is fontos szerepet játszott, hogy több teret adtak neki itt az elejétől kezdve.

"A FaZe-ben sokkal aktívabb a szerepem, és pontosan ezt is akartam, az infó szerző helyeken játszom, ami sok akciót is jelent, és mivel anyanyelvi angol beszélő vagyok egy nemzetközi csapatban, azt gondolom a kommunikációm nagyon fontos és segít a csapatnak" - magyarázta a játékos.

Az év első fele a cold-olof cseréig szerinte nehéz volt, nem volt meg a kémia, és közben igyekeztek Karrigan stratégiáit is beépíteni. Olof érkezése után rohamos fejlődésnek indultak, ezt tükrözte az év első LAN-ja is, az IEM Kölnön az elődöntőkig meneteltek.

"Több tényező kombinációjából jött össze [a kölni siker], a legnagyobb ezek közül a LAN volt, vagy legalábbis az, hogy egy stúdióban voltunk. Nem sokkal korábban hoztuk vissza olofot a kezdőbe, és majdnem megvertük a NAVI-t a BLAST csoportkörben, szóval nászutas periódusban voltunk kicsit ekkor. A Play-In során értük el a legfontosabb győzelmeinket, ahol összeértünk csapattá - mindegyik után egyre inkább hittünk magunkban. Nagyon kellett ez az eredmény."

2021 legnagyobb csalódása Twistzznek az volt, hogy nem érték el a Majorön a rájátszást. Ez szerinte kis hibák miatt történt, minden meccsükön akadt valami, ami nem klappolt, és bár ezeken tudtak javítani menet közben is, végső soron a probléma az volt, hogy kellett volna egy harmadik fragerős játékos. 2022-ben ropz személyében meg is érkezett a FaZe-be talán az egyik legjobb játékos ebben a szerepben, ami bizakodóvá teszi a kanadait.

"Trófeákat akarok nyerni és a top 5 játékos közé kerülni. Ropzzal a csapatban folyamatosan címekért küzdhetünk majd. Lehet nem egy hónapon belül, de oda fogunk érni." - tűzte ki a célt Twistzz.

Ami pedig a jövő következő nagy reménységét illeti, Twistzz is beállt abba a sorba, ami kezd kirajzolódni az idei Top 20 interjúk kapcsán, ugyanis MOUZ NXT játékost választott. Broky után szabadon ő is xertioN mellett tette le a voksát, akiről a következőt mondta:

"Nehéz úgy választani, hogy nem követed az alsóbb tierben a meccseket, de az akadémiák játékát nézve xertioNt kell mondanom, szerintem megérdemelné az előléptetést a fő MOUZ csapatba."

A HLTV Top 20 eddig:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!