Videó: Ropz csak a 18. a listán, tessék?

Videó: Ropz csak a 18. a listán, tessék?

Ropz 2021-ben a hátán cipelte a MOUZt, ám csapatának sikertelensége az ő teljesítményét is lehúzta. A jövő nagy reménységének pedig magyar játékost nevezett meg.

Profi karrierje során először vált csapatot Robin "ropz" Kool, miután a FaZe-hez igazolt négy és fél éves MOUZ szereplést követően. A még mindig csak 22 éves észt játékos egyénileg erős évet tudhat maga mögött, viszont karrigan távozását követően jelentősen visszaesett a csapat teljesítménye - egyedül az online tartott Flashpoint 3 RMR-t tudták megnyerni. A HLTV Top 20 játékosa közé került ennek ellenére is, méghozzá a 18. helyen, amivel broky és EliGE előtt végzett.

A HLTV rangsoraiban mindig sokat nyom a latba a csapat eredményessége, és szerintük az alapján nem, de a statisztikái alapján ennek ellenére is bekerült a Top 20-ba. A másik irányból nézve viszont top 10-be illő statisztikákkal csak 18. lett, mert a csapata nem volt elég jó. Mi az igazság? Remek kérdés, ropz szerint ez csak annyit jelent, hogy ők voltak a legsikertelenebb csapat a hírhedt, 2016-os NiKosports-felállás óta, akik Top 20 játékost adtak az év végén.

Szokás szerint interjút is készített ropzzal a HLTV a jeles alkalom kapcsán, ebben pedig a karrigan távozásával keletkezett űr, az egyéni játék és a FaZe-es csatlakozásának okai kaptak főszerepet. Karrigan eligazolása érthető volt ropz szerint, de azért nem esett jól neki. Már woxic távozása óta próbáltak játékosokat igazolni, acoR már ekkoriban is a lista élén volt, de egyszerűen nem jött össze, és ahogyan telt az idő, úgy vált nyilvánvalóvá karrigan számára, hogy a FaZe-ben jobb esélyei vannak hosszútávon.

A dán irányító helyét dexter vette át 2021 elején. Ropz szerint nem lehetett tőle elvárni, hogy betöltse ezt az űrt az ausztrál, ennek ellenére mindent megpróbáltak. Jónak tartja őt, és amikor minden klappolt a Flashpoint 3 alatt, akkor az egy olyan siker volt, amit egész évben próbáltak reprodukálni - bár nem jött össze. Karrigan stílusához képest is fontosabb lett az egyéni játék, a közös döntéshozatal, ami leginkább ropz teljesítményén látszott meg: a fiatal észt rendszeresen hozta a köröket egymaga kíváló helyezkedésének, meglepetésszerű multifragjeinek köszönhetően. Az alábbi rövid, videós válogatásunk is jól mutatja, mire volt képes 2021-ben - például Nuke-on - ropz:

Ami a FaZe-t illeti, ropz szeretne még többet kihozni magából 2022-ben:

"Ez az első alkalom, hogy másik csapatba megyek, szeretném elérni ugyanazokat a célokat, amiket a MOUZban kitűztem magam elé az elmúlt 4-5 évben, és talán még többet is. Nagy versenyt akarok nyerni a FaZe-zel. Hiszek benne, hogy megvan a felállásunk ahhoz, hogy bármely trófeáért versenyre keljünk, ha megdolgozunk érte. Az első helyre törni a NAVI mellett nagy kihívás lesz. Ha az egész csapat hisz benne, akkor lehetséges." - ropz

Természetesen ropztól is megkérdezték az interjú végén, hogy kit tart a jövő nagy reménységének, a választása pedig utódjára esett, Torzsás "torzsi" Ádámra, aki a héten lépett előre a fő MOUZ felállásba:

"Azt gondolom torzsi az egyik legjobb játékos ebben a kategóriában. A tehetsége régóta ismert, és végre megkapta az esélyt. Látványos volt az ő és a csapata munkája is, nem volt szórakoztató azt látni, hogy -MOUZ +MOUZ NXT."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!