Másodjára jutott stavn az év legjobb játékosai közé

A Heroic a legjobb négy között zárt a PGL Majorön tavaly, ebben pedig nagy szerepe volt stavnnak is.

Megoszlanak a vélemények, hogy mennyire kell nekünk a HLTV Top 20-as lista, legalábbis ebben a formájában. Alapvetően azt kritizálják sokan, hogy bár a játékosok között állít fel egy bizonyos sorrendet, valahogy a csapatok teljesítménye is sokat nyom a mérleg egyik vagy másik nyelvén.

A 2021-es szezon 16. játékosa tökéletes példa erre. A Heroic egyik oszlopos tagja, Martin "stavn" Lund került a lista 16. helyére. Félreértés ne essék, stavn valóban parádés évet tudhat maga mögött, habár a 2020-as eredményeihez képest ezúttal picit gyengébb volt. 2020-ban az év 12. legjobbjának választották.

Csapatát tavaly olyan eredményekhez segítette hozzá, mint az ESL Pro League 13. szezonjának bajnoki címe, a cs_summit 7. felvonásán elért 3. hely vagy a PGL Majorön kiharcolt megosztott 3-4. helyezés. A csapat szurkolói nem panaszkodhattak egyéni játékára sem, stavn a Heroic egyik legstabilabb embere az egész szezon folyamán. Az egész éves 79.8-as ADR megsüvegelendő teljesítmény, akárcsak az 1.07-es impact vagy az, hogy az egész évben lejátszott pályáinak több, mint 85%-án magasabb, mint 0.85-ös HLTV rating pontszámot ért el.

A sztori furcsasága, hogy ha az egyéni statokat nézzük, akkor a 19. helyet elfoglaló ELiGE megelőzte volna stavnt. Csakhogy a Liquid közel sem tudott olyan ütőképes lenni tavaly, mint a Heroic.

"Hihetetlen élmény volt megnyerni az ESL Pro League-et, de bejutni a Majorön a legjobb 4 közé, matricát kapni a játékban és persze egy ilyen rangos eseményen játrszani hazai közönség előtt, számomra az volt az év csúcspontja." - nyilatkozta stavn, amikor a tavalyi legjobb élményéről kérdezték.

A jelenlegi Heroic mögött ott áll egy javarészt online szezon 2020-ből, egy több LAN-os 2021 és most arra készülnek, hogy 2022-ben minden eddiginél erősebb oldalukat tudják mutatni, lehetőleg minnél több LAN-on. A csapat első idei versenye az IEM Katowice lesz, ahol február 17-én kezdenek majd, LAN-on, lengyel szurkolótábor előtt.

2022 legérdekesebb újoncának, akire mindenkinek érdemes lesz figyelnie, m0NESYt tette meg. A mindössze 16 éves ukrán AWP-s nagy lehetőséget kapott a G2-tól, de hamar bele is kell majd nőnie a szerepbe, hiszen a G2 szintjén nem engedhet meg magának félelmet, lámpalázt, szétszórtságot a meccseken. 

A HLTV TOP 20 EDDIG:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!