Újabb CIS játékos, új Gambit tag a tavalyi legjobbak között

Újabb CIS játékos, új Gambit tag a tavalyi legjobbak között

Tizenötöt elfoglaltak, öt hely kiadó még a 2021 legjobb CS:GO játékosait felvonultató listán.

Szóltunk előre, nem mondhatjátok, hogy nem. Mondtuk, hogy a 2021-es HLTV Top 20 tele lesz CIS játékossal, ami korántsem baj, csak éppen nem megszokott. Mindeddig az volt az alap, hogy az EU régió a legjobb, mögötte az NA és szorosan az NA mögött/mellett a CIS. Az utóbbi két évben viszont sokat változott a mezőny, megerősödtek a CIS csapatok. Olyannyira, hogy CIS csapat nyerte a tavalyi Majort, CIS csapat a világelső és ha ránézünk a HLTV Top 20-as listájának már ismert részére, bizony ott is rengeteg a CIS régiókból érkező játékost találunk.

A Gambit nem az első játékosát adja már a 2021-es listára. HObbit a hatodik helyet szerezte meg, csapattársa, Ax1Le pedig az ötödiket. A fiatal orosz játékos sosem volt még az adott év legjobbjai között, igaz, nem is beszélhetünk túl nagy történelemről a neve mellett.

Ahogy mindenki, ő is a saját régiójában, apró mix felállásokkal kezdte, majd idővel egyre több szemet vonzott magára. Közel egy teljes évet játszott a 5balls nevű ukrán csapatban, ami igazából csak tapasztalatszerzés gyanánt volt jó Ax1Le számára. Egyre többet versenyzett és egyre több csapathoz hívták el beugrónak. 

KoVi, FlipSid3, Winstrike, végül annál a Gambitnél kapott esélyt, amelyik 2018-ban épp szétesőben volt a Major győzelmük után és új játékosokat kerestek. 17 évesen került a Gambithez és kezdetben még együtt játszott Dosiával, mirrel, aztán megalakult a Gambit Youngsters, Ax1Le-lel a soraik között.

Az igazai sikersztori ekkor indult el, hiszen néhány hét után a teljes Youngsters csapatot előléptették, azóta pedig megjárták már a HLTV ranglista csúcsát és szinte minden versenyen a bajnoki trófeáért hajtanak. Ax1Le különösen jól teszi a dolgát. Hat bajnoki címet, négy másodok is egy 3. helyet csípett meg csapatával. Többek között a 2021-es V4 Future Sports Festivalon is ők arattak győzelmet, köszönhetően Ax1Le kiváló játékának is.

A HLTV TOP 20 EDDIG:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!