Nem tudott aludni a refrezh 1v5 után a 14. legjobb játékos

Nem tudott aludni a refrezh 1v5 után a 14. legjobb játékos

A Liquid 2021-ben sok csalódást okozott, ami majdnem NAF távozásához vezetett.

Keith "⁠NAF⁠" Markovic a 14. helyet érte el a HLTV 2021-es Top 20 listáján, ami a Liquid elkeserítő éve után meglepő eredmény, hiszen így nem csak a 19. helyen végző csapattársát, EliGE-t előzte meg, de például ropzot és Twistzzet is - stavnról nem is beszélve, aki jelentősen sikeresebb volt a kanadainál. A helyezését a konzisztens játékának köszönheti: egy kivételével minden versenyen 1.05 feletti átlag ratinget ért el az eredménytől függetlenül, továbbá a játszott pályáinak 89%-án 0.85 felett teljesített, ami a 8. legjobbnak számított tavaly.

Az EliGE-zsel készült interjú sok mindent részletesen lefedett a Liquid problémái kapcsán, NAF viszont inkább a saját élményeiről beszélt, valamint hogy távozni akart egy ponton a rossz eredmények miatt. Állítása szerint őt nem foglalkoztatta annyira a FalleN és Stewie2k közötti IGL cserebere, de EliGE-zsel egybehangzóan azt gondolja utólag, hogy hagyniuk kellett volna kibontakozni a dolgokat.

A mentális problémák gyakorlatilag az egész évben kísértették a csapatot. Kölnben nem álltak készen szerinte, nagyon befolyásolta a játékukat, hogy mit gondolnak az ellenfélről. Az ESL Pro League 14. szezonjában pedig a refrezh 1v5 clutch törte meg őket:

"Hatalmas pofon volt, ha LAN-on történik, szerintem ez az emlék az idők végezetéig kísértene engem, de mivel online volt, így hamar túltettem magam rajta. Emlékszem, másnap először találkoztam a barátnőm szüleivel, és 8:00-kor, amikor felkelt, elmondtam neki, hogy nem aludtam, csak úgy 9 órán keresztül feküdtem és gondolkoztam azon, ahogyan refrezh 1v5-özik ellenünk."

Egyértelmű volt, hogy a Liquid széthullik a PGL Major Stockholm után, NAF szerint már a BLAST Fall Showdown környékén tudták, hogy "sikereket kell elérnünk, ha a felállás tovább együtt akar maradni", és különösen a Majorön kellett jól szerepelniük, mert ha nem, jönnek a cserék. Ezután elmondta, hogy míg több NA-játékos is kifakadt tavaly (köztük társa, EliGE is), mert túl sok időt kell Európában tölteniük, addig őt ez nem zavarja, sőt.

"Őszintén, én élvezem az EU-ban és a Hollandiában töltött időt, sosincs honvágyam vagy ilyesmi, nem zavar, ha hosszú időn át az EU-ban kell lenni, tudom, hogy ez is része a munkámnak, szóval csak igyekszem jól teljesíteni a szervezetem és a csapattársaim érdekében."

A Major után megjelentek pletykák arról, hogy a Liquid újraépíti csapatát, és ezek még egy ideig arról beszéltek, hogy EliGE-n kívül mindenki távozik. Éppen ezért volt meglepő hír, amikor NAF újraszerződött a Liquiddel. Erről most elárulta, hogy voltak beszélgetések az EG-vel, ahol a régi NRG-felállást hozták volna újra össze Dapsszal, Brehzevel, Cerqkel, valamint ha meggyőzik Ethan a visszatérésről, akkor vele ötödikként. Ez nem jött össze, az EG-nek is más tervei voltak, így végül a maradás mellett döntött NAF.

A Liquid az új játékosokkal győzte meg leginkább NAFt: érkezik ugyebár oSee, a régió legjobbjának vélt AWP-se, valamint a legendás francia, shox.

"Amikor beszéltem a Liquiddel a távozásról, akkor ők hozták fel, hogy shox nagyon érdeklődik a TL iránt, és emlékszem arra gondoltam, hogy «a fenébe, ez nagyon durva». Már Source óta felnéztem rá, mindig az ő kiemelkedő pillanatait néztem motiváció gyanánt. A legnagyobb célom az volt CS:GO-ban, hogy elég jó legyek és ellene játszhassak, de most a csapattársam lesz, ami csodálatos!"

A HLTV szokás szerint megkérdezte NAFt, hogy kit tart a 20 éven aluli feltörekvő játékosok közül a legizgalmasabbnak. Az ő választása is - mint sok más korábban megkérdezett Top 20 játékosé - egy MOUZ NXT játékosra, mhL-re esett. A lengyel korábban az AGO-val játszott, részt vett a 2021-es V4 FSF-en is, most pedig torzsi helyét kapta meg az akadémia csapatban, ahol egyelőre úgy néz ki, megtalálta a helyét.

"Azt gondolom mhL-ben megvan a potenciál, látom felkarolta őt a MOUZ NXT, szóval hatalmas lehetősége van arra, hogy a következő szintre lépjen. Sok szerencsét kívánok neki."

A HLTV TOP 20 EDDIG:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!