Videó: Új Astralis szerzemény volt a 13. legjobb játékos tavaly

Videó: Új Astralis szerzemény volt a 13. legjobb játékos tavaly

A Complexity volt irányítója jobb lett volna ropznál, twistzznél és NAFnál is 2021-ben?

Benjamin "blameF" Bremer lett a HLTV 2021-es toplistájának 13. legjobb játékosa. A Complexity volt irányítója - aki az év végén igazolt k0nfiggal együtt az Astralisba - komoly egyéni teljesítményeket tett az asztalra a beugró és kieső játékosok miatt hosszas haláltusát vívó csapatában. Számtalan statisztikában a legjobbak között volt, azonban elég furcsa azt látni, hogy blameF jobb lenne ropznál, NAFnál vagy twistzznél, miközben egy folyamatosan alulteljesítő csapatban játszott, ami csak azért került top versenyekre, mert a Complexity BLAST és ESL partner.

Sokszor valódi csapattal elő sem tudtak állni, csak hívtak egy NaToSaphiXot vagy coldzerát, hogy öten legyenek. Ilyen körülmények között egyénileg kitűnni már-már elvárás. Ha pedig csak a kapitánynak sikerül ez, akkor felmerül, hogy mennyire tudja használni a játékosokat maga körül, és mit tesz azért, hogy ő maga jobb helyzetből játszhasson.

A jövőben már nem kell aggódnia az irányítás miatt, ugyanis az Astralisban gla1ve viseli ezt a terhet. A Complexity-projekt jól indult, nagy ambíciókkal, de 2021-ben darabokra hullott az egész, az utolsó szeg a koporsóban pedig egyértelműen k0nfig sérülése volt - ezt blameF is elismeri. Coldzera mint beugró nem működött, mert "túl sok passzív játékos volt a csapatban", de nem volt más választásuk, mert a szervezet azt adta nekik utasításba, hogy ingyen találjanak valakit.

Az Astralisban még inkább az egyéni játékára tud fókuszálni blameF, igaz, néha előbújik belőle még az IGL:

"Kevesebbet kell gondolkoznom a csapat tevékenységén, mint a sajátomon, ebben még változnom kell. Amikor történik valami a pályán, mindig az a reakcióm, hogy hogyan kellene reagálnunk csapatként, de ehelyett inkább arra kell figyelnem, hogy milyen lyukat tudok kihasználni [az ellenfél játékában] egyénileg."

Az Astralis eddig csak a BLAST Fall Final során tudott magából bármi érdekeset mutatni, de blameF is elismeri, inkább az segítette őket a jó eredményhez, hogy nem készültek fel, tehát nyomás és elvárás nélkül játszottak:

"A csapat nagyon jó volt egyénileg a BLASTon, k0nfignak elképesztő versenye volt. Nem volt túl sok gyakorlás mögöttünk, és nem is tűztünk ki nagy elvárásokat magunk elé erre a versenyre, csak élvezni akartuk a közös játékot az új felállással, és ez működött. Azt beszéltük meg a torna előtt, hogyha nyerünk egy meccset legalább, akkor már boldogak leszünk, mert keveset készültünk."

Természetesen blameFtől is megkérdezte a HLTV, hogy kit tart a jövő nagy reménységének a 20 év alatti, feltörekvő játékosok közül. A választásával egészen biztosra ment, hiszen a G2 új AWP-sére, m0NESYre voksolt:

"M0NESYt kell válasszam, lehet kicsit unalmas válasz most hogy a G2-hoz igazolt, de sok meccsét, streamjét láttam, és azt gondolom már most egy csodálatos játékos. Egyértelműen képes a világ egyik legjobb játékosává válni. Remélem jól teljesít, és jól kezdi majd a tier egyes szereplést, szóval gyorsan fel tudja építeni az önbizalmát."

A HLTV TOP 20 EDDIG:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!